Annonce
Viborg FF

Viborg FF's nye chef er sprængfyldt med positiv energi - selvfølgelig skal vi rykke op

Lars Friis har været glad for mødet med spillerne, og han kan mærke, at VFF er et solidt og velfungerende sted at arbejde. Foto. Johnny Pedersen
Viborg FF's nye cheftræner Lars Friis havde mandag sin første arbejdsdag i klubben. Han glæder sig til at tage fat på en spændende opgave, og han påtager sig gerne presset, der følger med ansvaret for at køre oprykningen i hus.

Fodbold: Tæerne blev måske en smule kolde undervejs, men det spolerede ikke det gode humør hos Viborg FF's nye cheftræner Lars Friis, der mandag havde sin første arbejdsdag i sit nye job.

Et job, som han glæder sig til at tage fat på.

- Jeg er sprængfyldt med energi. De drenge her arbejder altså hårdt, og de har vist alt det, som jeg havde forventet. Det er en trup, som har bedrevet en del uden at opnå noget endnu, men det virker solidt det hele, sagde den nye VFF-chef efter mandagens træningspas.

Han har slået fast, at han ikke kommer til at lave revolutioner, og han glæder sig over, at han har fået den ret unikke chance, som det er at overtage et velfungerende hold i stedet for et kriseramt hold, som han skulle samle op.

Men det betyder ikke, at han kommer til at kede sig i den kommende lille måneds tid frem mod forårspremieren mod Fredericia.

Dels vil han som ny træner helt naturligt ændre ved nogle små detaljer i flere dele af spillet, ligesom han vil prøve at optimere andre dele.

- Jeg får rigtig travlt med at lære alt det her at kende. Spillerne skal sådan set bare gøre det, som de har gjort hidtil, sagde den nye træner, som godt ved, at der venter nogle hektiske uger frem mod den første tællende kamp.

- Det er ikke en lang opstart, men jeg er ikke nervøs, for det ser altså ærlig talt ret godt ud. Det så jeg allerede i fredags, hvor jeg sad på AGF-bænken. Jeg har lige rost spillerne rigtig meget for den kamp, sagde Lars Friis, der har forsøgt at plante i spillerne, at niveauet fra AGF-kampen skal være det, som VFF som klub skal stræbe efter at have hver gang, ligesom det er vigtigt for ham, at spillerne minder sig selv om, at det kommende forår handler om, at klubben skal opnå noget.

VFF-træneren vil ikke lave revolutioner. Han vil sætte sit præg via små justeringer og optimeringer. Foto. Johnny Pedersen

- Spillerne skal slippe håndbremsen og vise sig frem. Vi står med en trup, hvor der er en kanon konkurrence, og selvfølgelig er der pladser, der er i spil. Alt andet vil være tåbeligt, sagde den nye VFF-træner.

- For selv om jeg siger, at der er meget, der kører rigtig godt, så betyder det jo ikke, at vi nødvendigvis hele tiden skal køre med det samme hold, eller at specielle spillere skal spille, da det plejer at gå godt. Hvis vi kan justere noget til det bedre, så gør vi det - og jeg er sikker på, at vi får brug for alle spillere i det her forår, sagde Lars Friis.

Annonce

Påtager sig gerne et pres

Den nye chef er helt bekendt med den hårde konkurrence i 1. division, hvor VFF og Esbjerg fører, men hvor især Silkeborg har været aggressiv på transfermarkedet i bestræbelsen på at indhente de to førende klubber i toppen.

Han vurderer, at VFF har en fin chance i den tætte strid, og han er glad for den trup, som han råder over.


Selv om jeg siger, at der er meget, der kører rigtig godt, så betyder det jo ikke, at vi nødvendigvis hele tiden skal køre med det samme hold, eller at specielle spillere skal spille, da det plejer at gå godt. Hvis vi kan justere noget til det bedre, så gør vi det

Lars Friis, cheftræner Viborg FF


- Jeg synes vores chance er god, og det vil også være håbløst at stå og sige, at vi ikke skal rykke op. For det skal vi - og det pres vil jeg gerne tage på mig, sagde han.

- Men jeg ved, at der vil komme bump på vejen. Der vil også komme nederlag, men den slags skal vi nok rejse os fra. Det afgørende bliver, hvordan vi som hold agerer som hold igennem hele det her forår. Skibet er sat i søen, og vi befinder os et sted ude på havet - nu skal vi have fundet havnen - og det er det, vi pejler mod, sagde han.

Det er midt i januar, hvilket også betyder, at transfervinduet endnu er åbent.

Lars Friis har dog ikke allerede medbragt en solid ønskeseddel og plantet den på sportschef Jesper Fredbergs bord.

- Jeg er i dialog med Fredberg om den slags, og truppen er selvfølgelig et sted, hvor vi også skal optimere, hvis vi kan. Men vi har altså rigtig gode spillere i forvejen, og vi har også spillere, som er attraktive for andre klubber, så vi ved aldrig, hvad der sker i sådan et vindue her, sagde Lars Friis.

Den nye cheftræner påtager sig gerne et pres. Han mener, at VFF skal rykke op til sommer. Foto. Johnny Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lyset for enden af tunnellen

Annonce