Annonce
Viborg FF

Viborg FF's nye chef: Viborg FF hører til i det bedste selskab

Lars Friis er lørdag blevet præsenteret som ny cheftræner i Viborg FF. Arkivfoto: Axel Schütt/Jysk Fynske Medier
Viborg FF har lørdag skrevet kontrakt med Lars Friis, som skal være ny cheftræner i domkirkebyen. Han kommer fra en stilling som assistenttræner i AGF.

Fodbold: Viborg FF har ledt med lys og lygte efter en ny cheftræner siden Jacob Neestrup den 22. december drog tilbage til FCK, hvor han er blevet assistenttræner for Jess Thorup.

Nu har VFF så fundet manden, som skal fortsætte jagten på en oprykning til Superligaen.

Det er 44-årige Lars Friis, som kommer til fra AGF, hvor han siden 2019 har været assistenttræner for David Nielsen.

- Vi har haft en lang og grundig ansættelsesproces, og vi er rigtig glade for at præsentere Lars Friis, som vi ser et rigtigt spændende trænerpotentiale i. Han er fodboldfagligt rigtig stærk, og har erfaring fra det højeste niveau herhjemme, ligesom han også har fået erfaring fra udlandet, hvor han var en del af et dygtigt trænerteam i Brentford, siger VFF's sportschef, Jesper Fredberg, til VFF's egen hjemmeside.

Lars Friis startede sin trænerkarriere i FC Midtjyllands ungdomsafdeling, men i 2016 tog han til AGF første gang, da han blev ansat som assistenttræner for Glen Riddersholm.

I 2018 rykkede han til engelske Brentford, hvor han blandt andet var cheftræner for klubbens B-hold i en periode.

Og i sommeren 2019 vendte han som sagt tilbage til AGF.

- Han har baggrund som talentudvikler, og vi ved, at han som leder er rigtig dygtig til at arbejde med mennesker. Han har en stærk personlighed, som vi er sikre på, passer godt ind både med vores spillertrup og staben omkring holdet, siger Jesper Fredberg.

-Samtidig passer hans fodboldmindset rigtig godt ind på vores spillestil, som han skal være med til at videreudvikle og forhåbentlig kan vi sammen rykke os til et endnu højere niveau, siger Fredberg, som sætter pris på den gode dialog med AGF.

Annonce

Strategien tiltaler Friis

Lars Friis har altså aldrig tidligere været cheftræner for en given klubs førstehold, men det skal der altså ændres på nu. Selv er han meget begejstret for muligheden.

- Først og fremmest er jeg rigtig glad og stolt over at få muligheden i Viborg FF, som er en klub, jeg synes, hører til i det bedste selskab. Det er en klub i rigtig positiv udvikling, og jeg synes især, at der i de seneste år er blevet lavet et flot arbejde med et spændende og langsigtet projekt, som jeg glæder mig meget til at blive en del af, siger Lars Friis til VFF's hjemmeside.

-Det er en fed klub i en fodboldby med fantastisk opbakning fra en imponerende fanbase, og det er en klub med en flot historie, der gennem tiden har fostret mange store profiler i dansk fodbold.

-Jeg har fulgt projektet de seneste år, og strategien tiltaler mig rigtig meget. Det er en interessant spillestil, og man vil gerne bringe de unge spillere frem. Det er noget af det, jeg brænder for, og jeg ser et rigtig stort potentiale i klubben. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med arbejdet, lyder det fra Friis.

Lars Friis har UEFA Pro-licens, som er den højeste trænerlicens i europæisk fodbold.

VFF har endnu ikke offentliggjort længden på kontrakten.


Det er en interessant spillestil, og man vil gerne bringe de unge spillere frem. Det er noget af det, jeg brænder for, og jeg ser et rigtig stort potentiale i klubben.

Lars Friis


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lyset for enden af tunnellen

Annonce