Annonce
Viborg FF

Viborg FF skød med løst krudt - FC Helsingør slagtede topholdet på eget græs

Viborg FF løb ind i en uventet lussing, da Helsingør slog topholdet stort i Viborg. Foto: Johnny Pedersen
Viborg FF led det andet nederlag i træk, da FC Helsingør overraskende vandt på Energi Viborg Arena. Viborg FF havde overtaget, men kunne slet ikke finde skarpheden, og det straffede gæsterne eftertrykkeligt.

Fodbold: Det skulle have været den helt store gensynsfest mellem Viborg FF og klubbens tilhængere, men det blev en enorm skuffelse.

Hjemme på Energi Viborg Arena løb Viborg FF ind i sæsonens andet nederlag - og det andet i træk, da FC Helsingør højst overraskende vandt med 3-0 efter en kamp, hvor VFF skød med løst krudt trods flere gode muligheder.

Der lød ellers et mindre brøl fra det tilbagevendte publikum, da Viborg FF's spillere løb på banen.

Annonce

Men det virkede nu også som om, at gæsterne lod sig inspirere af, at der igen var tilskuere på plads til kampen.

I hvert fald prøvede Helsingør at presse fremad i kampens indledning, men VFF fik hurtigt afværget presset og begyndte selv at finde plads til at boltre sig i den anden ende.

VFF sværmede om Helsingør-feltet, og der var optræk til muligheder, men gæsterne holdt fint stand - også på flere af de dødbolde, som VFF fik i perioden.

VFF spillede sig fint fri til indlæg og til forsøg, men ofte blev det blokeret eller afværget uden, at Kevin Stuhr-Ellegaard skulle i aktion.

Chancerne blev dog større og større. Jeppe Grønning fik en fin skudchance, som tvang Helsingør-målmanden ud i fuld længde.

Efter en god halv time troede det meste af stadion, at den var der. Justin Lonwijk fik plads i feltet efter et flot opspil, men den simple afslutning i det lille felt blev sendt forbi målet.

Kort efter var det tæt på igen.

En veloplagt Davit Skhirtladze fik en friløber fra sin plads i venstre side, men han ventede for længe og Ellegaard fik reddet.

VFF prøvede og prøvede, men kunne ikke få scoret. I slutningen af halvlegen aftog presset en smule, og alt tydede på, at de to hold gik til pause uden scoringer, men i halvlegens sidste minut skete så det, der ikke måtte ske.

Kampen i tal

Viborg FF-FC Helsingør 0-3 (0-1)

Fodbold, 1. division, 27. spillerunde

Mål: 0-1 Elijah Just (45.), 0-2 Liam Jordan (63.), 0-3 Tonni Adamsen (90.)

Gule kort: Justin Lonwijk, Sofus Berger, VFF

Tilskuere: 2550

Dommer: Lasse Graagaard

Viborg FF: Lucas Lund - Frederik Brandhof, Lars Kramer, Lorenzo Gordinho, Christian Sørensen - Jeppe Grønning (76. Serge Deble), Jakob Bonde, Justin Lonwijk (68. Sofus Berger) - Tobias Bech (82. Jeff Mensah), Sebastian Grønning, Davit Skhirtladze (68. Younes Bakiz)

Helsingør fik en smule plads i højre, hvorfra et indlæg blev slået ind i feltet. Det passerede hele vejen over til Elijah Just, som fik tid til at tage sigte - og så krøllede han et overraskende føringsmål ind bag en sagesløs Lucas Lund.

Det var ikke efter spil og chancer, men det var den virkelighed, som VFF tog med ned i omklædningsrummet.

Tamme afslutninger

VFF kom på banen med lyst til at angribe, men spillet fungerede ikke helt - så det blev ikke rigtig til noget.

Samtidig gjorde Helsingør en dyd ud af at bruge lang tid på alt, hvilket også stressede VFF, som ikke rigtig kunne komme igennem den hårdtarbejdende og talstærke Helsingør-bagkæde.

Og det relativt hårde VFF-pres gav kontrachancer. En af dem kom efter en god time. I første omgang reddede Lucas Lund flot afslutningen fra Mouritsen, men angrebet levede videre. Og så kunne Liam Jordan pludselig lave en kopi af scoringen fra før pausen.

Han trak ind i banen og krøllede 0-2 i nettet til enorm ærgrelse på hele stadion.

Lars Friis satte Berger og Bakiz ind for at vække et hold, som var gået i stå.

Det blev en aften, hvor Helsingør kunne juble, mens VFF kunne græmme sig. Foto: Johnny Pedersen

Det gav en effekt. I hvert fald lykkedes det VFF at komme til flere skudchancer. Berger havde selv et forsøg lige på Ellegaard. Kort efter var Christian Sørensen søgt med i feltet, men hans afslutning sad også lige på keeperen - Brandhof skød også, men Ellegaard reddede også det skud.

Helsingør stod også godt imod VFF's dødbolde, men der kom dog muligheder. Bonde kom et par gange til bolde ved bageste stang, men kunne ikke styre bolden indenfor kassen.

De 2550 tilskuere trippede utålmodigt og håbede, at en scoring ville give en spændende afslutning.

Den kom ikke. VFF kunne slet ikke finde skarpheden, og i de døende minutter straffede Tonni Adamsen igen VFF på en kontra.

VFF løb altså ind i en øretæve på 3-0 - og dermed taber holdet terræn i oprykningsstriden.

Afstanden til Esbjerg er dog stadig på otte point med fem kampe tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce