Annonce
Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Jacob Neestrup vil gerne se spillere levere en præstation mod Hobro, som minder om den han så i vinterens træningskampe mod Silkeborg, AGF og Sønderjyske. Arkivfoto: Morten Pedersen
Tirsdag spiller Viborg FF den eneste testkamp inden 1. division genoptages på fredag. I testkampen mod Hobro vil cheftræner Jacob Neestrup rigtig gerne se en præstation, som minder om præstationen i nogle af vinterens testkampe.
Annonce

Viborg: Godt et par ugers træning, en halv intern træningskamp og en enkelt testkamp mod Hobro.

Det var alt, hvad Viborg FF-træner Jacob Neestrup fik at gøre med siden der igen blev åbnet for fodboldtræning og fodboldkampe.

Tirsdag ved middagstid er VFF nået til testkampen mod Hobro, som udover den interne testhalvleg er den eneste reelle kamptræning VFF-spillerne får inden turneringen genoptages med en hjemmekamp mod Skive på fredag.

Træneren håber selvfølgelig, at testkampen i Hobro viser, at trænerteamet har set rigtigt i forhold til, hvordan spillerne står rustet rent fysisk, men ellers har det for træneren handlet om at prøve at genskabe noget af det, som holdet brugte vinteropstarten i januar og februar på.

- Jeg har sagt til spillerne, at jeg vil se en præstation, som bringer os lidt tilbage til testkampene mod AGF, Sønderjyske og Silkeborg. Det er den slags præstation, som jeg gerne vil se mod Hobro. Men om kampen ender 1-0, 1-1 eller 2-0 - det er hamrende ligegyldigt. Men vi skal se en stabil præstation, som har bragt os tættere på noget brugbart på fredag, siger cheftræneren.

VFF har rigtig mange kampklare spillere, og rigtig mange af dem vil blive bragt i spil undervejs i kampen i Hobro.

- Det er klart, at det hold, som kommer til at begynde på banen i Hobro vil være tættere på den startopstilling, som vi ser mod Skive på fredag. Det kan ikke være anderledes. Men der kan altså stadig at ske ting i ugens løb, som ændrer det.

- Og så vil vi tage nogle spillere ud allerede i pausen, mens andre får lidt mere tid i anden halvleg. Men der er ikke nogen, som kommer til at spille mere end en time, siger træneren.

Annonce

Hård prioritering

Den ultrakorte optakt er udfordrende for enhver cheftræner, som normalt bruger en måned eller to på at bygge langsomt op til kampene om point.

- Det har været vigtigt for os, at vi har plukket nogle ting ud, som vi har prioriteret at arbejde på. Og så er vi gået tilbage til nogle af de taktiske ting og værdier, som vi arbejdede med i januar og februar. Det handler om, hvordan vi skal se ud som hold, så vi kan finde tilbage til eksempelvis den præstation, som vi leverede nede i Fredericia, siger Jacob Neestrup, som derfor har brugt tid på at vise video og tale med spillerne om netop det.

- Vi har ikke været ved at opfinde den dybe tallerken i forhold til det, som skal foregå inde på banen. Det har været væsentligt for os, at vi har prioriteret meget hårdt i, hvad vi ville arbejde på, siger han.

Annonce

Mere ansvar til spillerne

Mens spillet på banen helst skal ligne det, som VFF spillede før corona-pausen, så er meget rundt om banen forandret.

Og her har det været nødvendigt at indføre nye rutiner og retningslinjer.

Tirsdagens kamp i Hobro skal derfor også tælle som træning i at gennemføre kampe på en anden måde, end spillerne har været vant til.

- Det er helt sikkert også træning i alle de ting. Spillerne skal møde direkte ind i Hobro og skal have en bedre plan for, hvordan de kommer ind med det rette spændingsniveau. De kommer direkte ind fra bilen, hvor de måske har siddet og hørt musik. Det er en stor ændring for dem - og vi kan ikke hjælpe dem 100 procent på samme måde, som vi plejer. Så de har fået lagt mere ansvar på egne skuldre, hvilket jeg på nogle områder ser som værende meget sundt., siger træneren, som dog stadig mener, at klubben kan klæde spillerne godt på til kampene.

Der er stadig blevet set masser af video og holdt møder. Det er blot sket under anderledes forhold end tidligere.

- Der er ingen undskyldning for, at vi ikke får klædt spillerne ligeså godt på taktisk som før. Men de skal tage et større ansvar for nogle af de praktiske ting udenfor banen - og det vil være godt for nogle af dem at prøve, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Regulering af landbruget går for vidt

Viborg

Demokrati er åben samtale

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce