Annonce
Viborg FF

Viborg FF-sportschef glad for ny aftale: - Den viser stor samhørighed

Jesper Fredberg glæder sig over den nye aftale, som betyder, at spillere med kontraktudløb får tilbudt en forlængelse frem til udgangen af sæsonen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
En ny aftale betyder, at alle spillere med udløb får tilbudt en forlængelse af kontrakten frem til udgangen af sæsonen. Aftalen glæder sportschef Jesper Fredberg, som i de kommende dage vil tale med de berørte spillere.
Annonce

Viborg: Spillere som Christian Sivebæk, Nikko Boxall og Mikkel Knudsen er på papiret blot Viborg-spillere frem til den 30. juni og kan dermed ikke spille den forskudte sæson i 1. division færdig i den grønne trøje.

Men det er der nu fundet en løsning på.

Divisionsforeningens arbejdsgiverforening og Spillerforeningen har nemlig i samarbejdet lavet en aftale, der betyder, at alle spillere med kontraktudløb denne sommer får tilbudt en kontraktforlængelse, så de kan spille sæsonen færdig.

Det glæder Viborg FF's sportschef Jesper Fredberg, som mener, at det er den helt rigtige løsning for alle parter.

- Det er et stærkt signal, at Divisionsforeningen og Spillerforeningen er blevet enige om at skabe et så stærkt og bredt fundament i forhold til at få forlænget aftalerne med spillerne. Og det er flot, at samtlige klubber i Superligaen og 1. division er gået med. Det viser, at der er en god samhørighed herhjemme. Der er ikke nogen splittelse, som man har set i andre ligaer, siger Jesper Fredberg.

- Og det er da også det helt rigtige, at vi får lov til at forlænge med spillere, så de kan køre sæsonen færdig. Det har hele tiden været hensigten med at have kontrakter til den 30. juni, at alle skulle være sikre på, at man ikke stod i situationer, hvor spilleres kontrakter udløb, inden sæsonen sluttede.

- Det her giver også en sikkerhed for spillerne. De kommer ikke til at stå en måned uden arbejde og uden at kunne være med - og det er en sikkerhed for klubberne, at de får mulighed for at køre sæsonafslutningen med de trupper, som de har budgetteret med, siger VFF's sportschefen, der er sikker på, at den nye aftale giver ro på i forhold til træning og kampe for både spillere og klubber.

- Klubberne kan arbejde mere struktureret, men det betyder jo også, at spillerne får bedre mulighed for at vise sig frem for både de nuværende eller potentielt nye klubber ved, at de kan spille det antal kampe, de skal. Det havde været unfair, hvis de ikke havde haft den chance, siger Jesper Fredberg, der erkender, at det uanset hvad også havde gjort ondt på de fleste klubber, hvis truppen i den sidste måned af sæson blev barberet med fem-seks spillere.

Han vil allerede i løbet af de kommende dage tage en snak med de berørte spillere i Viborg FF, som alle vil få tilbudt en kontraktforlængelse. De har muligheden for at sige nej, men Jesper Fredberg forventer ikke, at det bliver aktuelt.

- Det er selvfølgelig svært at gisne om, når jeg ikke har talt med spillerne, men det er ikke min forventning eller fornemmelse, siger han.

Der er dog specielle tilfælde i Viborg-truppen, som ikke er omfattet af den nye aftale. Den engelske målmand Brandon Austin er lejet i Tottenham frem til udgangen af juni, og det kræver en særskilt forhandling mellem Viborg FF og Tottenham, før den aftale kan forlænges, hvilket Jesper Fredberg fortsat håber på.

Den nye aftale gælder også Casper Gandrup, som er udlejet fra Viborg FF til Aarhus Fremad i forårs-sæsonen.

Det er et stærkt signal, at Divisionsforeningen og Spillerforeningen er blevet enige om at skabe et så stærkt og bredt fundament i forhold til at få forlænget aftalerne med spillerne. Og det er flot, at samtlige klubber i Superligaen og 1. division er gået med. Det viser, at der er en god samhørighed herhjemme. Der er ikke nogen splittelse, som man har set i andre ligaer.

Jesper Fredberg, sportschef

Christian Sivebæk er en af de spillere, som nu får tilbudt at forlænge sin kontrakt med en måneds tid. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Caféansat blev stukket med køkkenkniv i halsen - men er nu uden for livsfare

Annonce