Annonce
Sport

Viborg FF storsejrede - men vejen til Superligaen går via playoff

Mikkel Agger scorede to gange, da Viborg FF slog Fremad Amager - det var bare ikke nok til en plads i Superligaen i første omgang. Foto: Morten Dueholm.
Viborg FF gjorde sit arbejde og vandt 4-0 over Fremad Amager. Det var bare ikke nok, da Silkeborg også vandt og dermed sikrede sig pladsen i Superligaen. Dermed venter der playoffdramaer mod Hobro.

Viborg: Viborg FF gjorde sin del af arbejdet med en 4-0-sejr over Fremad Amager, men må via playoffkampe for at sikre sig en oprykning til Superligaen.

Det står klart efter lørdagens sidste spillerunde i 1. division.

Silkeborg vandt nemlig 2-0 og sikrede sig oprykningen til Superligaen, mens VFF og Lyngby skal spille playoff mod henholdsvis Hobro og Vendsyssel.

Der var lagt op til en nervepirrende eftermiddag, men det var som om, at VFF hurtigt fik smidt nerverne af sig. Gæsterne tillod masser af plads til Albers og Agger, og det var derfor VFF, som først begyndte at banke på chancedøren.

Andreas Albers fik en stor chance efter et par returbolde, men ramte bolden skævt og ekspederede den langt over mål. Kort efter kom forløsningen så for VFF og for de mange fans, som fortsat sad på kanten af sædet.

Et VFF-angreb blev ført flot igennem i højresiden. Herfra blev bolden sendt ind i feltet, hvor ingen rigtig fik fat i den. I stedet fik Alexander Fischer skudt på mål. Nicklas Dannevang kunne ikke holde skuddet, og så fik Mikkel Agger til sidst trykket bolden ind over stregen.

Scoringen gav stor jubel i Viborg, men mere eller mindre samtidig scorede Silkeborg til 1-0 hjemme mod Nykøbing. Dermed var VFF-scoringen principielt ligegyldig, da Silkeborgs føring sendte Silkeborg et stort skridt mod oprykningen.

Det vidste VFF's spillere dog ikke, og de havde også nok at gøre i deres egen kamp. Fremad Amager begyndte at få tingene til at spille offensivt og kom til flere gode muligheder. Forsvarsspiller Cavnic kom højt op og headede flot på et hjørnespark, men Ingvar Jónsson dykkede lynsnart ned og reddede flot.

En endnu flottere redning kom nogle minutter senere. Lukas Engel var helt fri på en tværpasning - og han skød klogt i det lange hjørne, men Jónsson rev en fremragende redning frem - men fik også hjælp af stolpen i den situation.

VFF fik afværget presset og begyndte igen at skabe chancer.

Efter 40 minutter fik hjemmeholdet så igen udbytte. Sivebæk trak tre mand til sig og leverede en genial aflevering til Mikkel Knudsen, som var lusket med frem i feltet.

For anden uge i træk fandt højrebacken Jeff Mensah, som kom stormende ind i feltet og sparkede bolden sikkert i nettet til 2-0.

Dermed var VFF godt på vej mod at gøre sin del af arbejdet - men det så ved halvtid ikke ud til at være nok, da Silkeborg stadig førte 1-0.

Punkteret 10 minutter før tid

Fremad Amager forsøgte at presse fremad i anden halvleg, men det efterlod god plads til VFF.

Det gav nogle fine situationer til hjemmeholdets offensive spillere, som dog havde svært ved at få det til at stemme.

Fremad Amager sværmede i stedet for meget omkring VFF-målet. Derfor måtte VFF og i særdeleshed Ingvar Jónsson og defensiven virkelig arbejde hårdt for at holde gæsterne væk.

Gæsterne skulle også satse, og til sidst lykkedes det for VFF at få tingene til at hænge sammen. En stærkt spillende Jeff Mensah drev bolden frem og stak den til Mikkel Agger, som køligt lagde 3-0-scoringen i nettet med cirka 20 minutter tilbage.

Dermed var tingene afgjort i Viborg, og manges øjne kunne rettes mod mobiltelefonen og håbe på en gunstig opdatering fra Silkeborg.

Steffen Højer tænkte også taktisk ved at tage Sivebæk ud og give spilletid til Tobias Bech, mens Frederik Brandhof også blev taget ud og erstattet med Oliver Thychosen - sandsynligvis for at undgå risikoen for en karantæne til den playoff-duel mod Hobro, som det trods føringen tegnede til.

Håbet blev punkteret cirka 10 minutter før tid, da Ronnie Schwartz med sit andet mål sparkede Silkeborg på 2-0 og dermed fik silkeborgenserne til at finde champagnen frem.

Det betød, at afslutningen i Viborg blev lidt tam - dog ikke mere, end at Morten Beck i overtiden kunne tage en fin solotur og score til slutresultatet 4-0.

Sejren kom i hus - men VFF må nøjes med andenpladsen og dermed er der lagt op til flere dramaer i næste uge.

Playoffkampene mod Hobro skal spilles torsdag klokken 18.00 i Hobro og søndag klokken 18.00 i Viborg.

Viborg FF-Fremad Amager 4-0 (2-0)

Fodbold, 1. division

Mål: 1-0 Mikkel Agger (19.), 2-0 Jeff Mensah (40.), 3-0 Mikkel Agger (72.), 4-0 Morten Beck (91.)

Gule kort: Frederik Brandhof, Viborg FF

Tilskuere: 4016

Viborg FF: Ingvar Jónsson - Mikkel Knudsen, Nikko Boxall, Simon Trier, Alexander Fischer - Christian Sivebæk (75. Tobias Bech), Frederik Brandhof (81. Oliver Thychosen), Jeppe Grønning, Jeff Mensah - Andreas Albers (61. Morten Beck), Mikkel Agger.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce