Annonce
Viborg FF

Viborg FF-træner før møde med bundprop - Skive er på en opadgående kurve

Lars Friis og kompagni føler, at de har fået analyseret Skive godt, så de forventer ikke de store overraskelser fredag aften. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg FF møder fredag rækkens bundprop i form af Skive, men det er en bundprop, som ser ud til at bevæge sig i den rigtige retning.

Fodbold: Det er rækkens suveræne nummer ét mod rækkens bundprop, når Viborg FF fredag aften møder Skive.

Mens VFF er ubesejret i 19 kampe i rap og har høstet 47 point, så står Skive blot noteret for 10 point for det samme antal kampe.

Cheftræner Lars Friis fokuserer ikke så meget på pointscore, stimer og statistik. Han ser i stedet på, hvad Skive præsterer på banen.

- Den her liga har vist rigeligt med gange, at man kan tabe til alle. Hvis man ikke er på toppen, når der spilles kamp, så er det ligegyldigt, hvor man er placeret i tabellen.

- Og jeg synes altså, at man skal have respekt for Skive-holdet. Det er som om, at det er et hold på en opadgående kurve i forhold til, at de har spillet fin fodbold og fået scoret mål. Og det har Skive fået gjort på de dyder, som de nu engang indeholder. De har fået sammensat et godt mix af kloge og hurtige folk rent offensivt, siger Lars Friis, som også har set et Skive-hold, som rent defensivt virkelig er rykket sammen som hold.

Netop på det punkt minder de to hold en smule om hinanden, men der er alligevel en væsentlig forskel.

Nemlig den, at VFF er indstillet til at opnå noget, mens Skive er i en situation, hvor de skal undgå noget.

Og forskellen på de to situationer kan i trænerens øjne ofte ses, når kampene spidser til, og når det kræver ro, overskud og omstillingsparathed at få afgørelsen til at falde ud til egen fordel, hvilket VFF har været fremragende til i denne sæson.


Skive spillede forleden en fin kamp i Kolding, hvor de scorede fire mål på fire omstillinger. De lod Kolding have bolden meget og forsøgte så at slå det i stykker

Lars Friis, cheftræner Viborg FF


- Vi har bare set solide ud. Jeg vil ikke kalde os et defensivt hold, men vi arbejder så godt for hinanden, at det ser fuldstændig vandtæt ud, siger cheftræneren, som dog peger på, at VFF stadig ønsker at skabe flere chancer - selv om den del af spillet også er i kraftig fremgang.

- Sidste gang havde vi dog 21-23 skud på mål, mens vi tillod to skud mod os. Kan vi have den fordeling hver gang, så er det ikke helt skidt, siger cheftræneren.

Annonce

Flere scenarier

Om VFF kan skabe så mange afslutninger fredag aften kan være tvivlsomt.

I hvert fald virker det ret sandsynligt, at Skive vil angribe kampen med en talstærk og hårdtarbejdende defensiv, som VFF får til opgave at nedbryde, mens Skive selv håber at slå til på en omstilling eller en dødbold.

- Det er jo nok det billede, som jeg også forventer. Skive spillede forleden en fin kamp i Kolding, hvor de scorede fire mål på fire omstillinger. De lod Kolding have bolden meget og forsøgte så at slå det i stykker, siger Lars Friis.

- Og jeg kan ikke forvente eller tro, at de gør noget andet mod os. Men vi har altså alligevel diskuteret alle scenarier. Og jeg synes, at vi har en god fornemmelse af, hvad vi kan forvente, siger cheftræneren, som også har bemærket, at det er to klubber, som kender hinanden rigtig godt på grund af, at der i både spillertrup og stab er personer, som har været i begge klubber.

- Så der kommer nok næppe de helt store overraskelser, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

"Arnolds spådom": Første smagsprøve på nyt teaters revolutionerende scenekunst gives under Snapsting

Annonce