Annonce
Viborg FF

Viborg FF vil tættere på tilhængerne: - Vi er afhængige af hinanden

Viborg FF vil have en tættere kontakt til de mange personer, som interesserer sig for klubben. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Mens fodbolden ligger stille vil Viborg FF arbejde med tiltag, som kan styrke relationen til fans og andre privatpersoner, som interesserer sig for klubben.

Viborg: Mens Danmark er ramt af corona-virus holdt Viborg FF onsdag bestyrelsesmøde - online.

Stemningen var efter omstændighederne god, og medlemmerne talte blandt andet om den fremtid, som fodboldklubben kigger ind i, fortæller bestyrelsesformand Kim Nielsen.

I øjeblikket ligger 1. division stille, men det betyder ikke, at Viborg FF skal gøre det samme, og Viborg FF's direktør Morten Jensen står i spidsen for at sætte gang i nogle initiativer.

- Vi er naturligvis optaget af det sundhedsmæssige og forholder os seriøst til det, men vi har også en virksomhed, som vi skal prøve at sikre. Det gør vi ved at tænke nogle nye tanker og skabe en udvikling for klubben, siger Viborg FF's direktør Morten Jensen.

- Lige nu oplever vi en alvorlig krise i samfundet, som påvirker mange - også Viborg FF. Men krisen bliver ikke mindre af, at vi sætter os over i et hjørne og kigger. Vi bliver nødt til at være værdiskabende, siger VFF-direktøren.

Annonce
VFF-direktør Morten Jensen mener, at vi skal blive endnu dygtigere til at skabe værdi for hinanden. Arkivfoto: Axel Schütt

Vil skabe mere nærhed

Morten Jensen peger på, at mange danske klubber er dygtige til at pleje sponsorer og samarbejdspartnere. Det har Viborg FF også fokus på, men klubben vil gerne være bedre til at kommunikere direkte med fans og privatpersoner, som har en kærlighed til kløverklubben.

- Vi er ikke gode nok til at skabe nærhed for fans og andre privatpersoner, som har interesse for vores klub. Vi har 16.000 følgere på Facebook, og vi vil gerne gøre dem aktive i forhold til at støtte klubben. Vi vil kommunikere tættere med dem og motivere dem til at tage del i vores koncepter, siger Morten Jensen, som fortæller, at Viborg FF barsler med initiativer, som skal gøre folk mere bevidste om det afhængighedsforhold, der eksisterer i et lokalsamfund.

- Der er nogle ting, som vi bare tager for givet, men hvis vi eksempelvis gerne vil have et aktivt byliv med restauranter og så videre, så må vi hver især bidrage til det. Jeg synes, at vi skal blive endnu dygtigere til at skabe værdi for hinanden, siger Morten Jensen.

Også Viborg FF er afhængig af, at der der bliver bakket op om klubben. Uden penge og ressourcer er det svært at forbedre produktet, og i stedet kommer det til at handle om tilpasning af forretningen i stedet for udvikling.

Skal have gang i butikken

I øjeblikket tjener Viborg FF ikke penge på selve fodbolddelen, for der er ingen kampe og dermed ingen tv-indtægter, entréindtægter eller salg på stadion. Men der skal nogle kroner i kassen på nuværende tidspunkt for at kunne bibeholde en sund forretning.

- Vi bliver nødt til at sælge nogle varer. Man kan sige, at perioden fra november til februar var én lang træningslejr for os, og så går det altså ikke, at vi nu tager en ny træningslejr på et par måneder. Vi skal have gang i butikken, siger Morten Jensen.

Hvad Viborg FF helt konkret har i støbeskeen, som kan styrke tilhørsforholdet mellem klub og tilhængerne, vil Morten Jensen ikke ud med endnu. Men Viborg FF skulle være klar til at rulle noget ud i næste uge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce