Annonce
Håndbold

Viborg FH forud for vigtigt halvår: Vi skal lave dygtige håndboldspillere

Viborg FH-træner Ole Bitsch glæder sig over, at han har mange dygtige spillere at vælge i mellem. Arkivfoto: Morten Dueholm
Det er med fokus på udvikling, at Viborg FH har taget hul på den første halvsæson i 2020. Til sommer tilbyder klubfællesskabet seniorhåndbold, og det er planen, at nogle af U17-drengene allerede da skal op og danse med de voksne.
Annonce

Viborg: Trods en misset ligakvalifikation går Viborg FH's U17-drenge ind til det næste halvår med oprejst pande. Førsteholdet åbnede tirsdag aften tilværelsen i den stærkt besatte 1. division A med en storsejr, mens andetholdet, som gør sig i 1. division B, har lagt fra land med to sejre.

- At kvalificere førsteholdet til U17-ligaen var en skjult målsætning. Var vi dygtige nok, så ville vi gerne, men det var ikke et mål i sig selv. I 1. division får vi en masse gode kampe, og vi kommer til at blive matchet fuldt ud. Så vi skal holde kadencen høj, og vi skal blive ved med at dygtiggøre os fra gang til gang, fortæller VFH-træner Ole Bitsch om det kommende halvår.

At begge klubbens U17-hold spiller i 1. division giver trænerne gode betingelser for at rotere spillere, som enten har brug for et step op eller ned - og det er vigtigt med henblik på spillernes udvikling.

- I virkeligheden er der ikke så stor afstand på de første 30 spillere i Viborg FH. Vi kommer til at skifte en masse frem og tilbge. Hvis én eksempelvis er lidt nede, så giver det mening, at han bliver sendt ned på B-holdet, hvor han kan få lov til at blæse igennem, mens det stadig foregår på et højt niveau, siger Ole Bitsch.

- Vi er stolte over, at vi kan levere to hold på så højt et niveau.

På ungdomsniveau er det ikke resultaterne, som kommer i første række. For Viborg FH er det vigtigt at uddanne dygtige håndboldspillere. Snart står den på seniorbold, og det skal VFH'erne modnes til.

- Der er ikke lang tid til, at nogle af dem skal spille seniorhåndbold, så nu skal spillerne stille og roligt blive klogere på spillet. Ambitionen her handler jo i højere grad om udvikling end om resultater. Men vi ved også, at hvis vi træner godt og gør vores ting, så kommer resultaterne også, forklarer Ole Bitsch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Tre initiativrige idrætsforeninger dyster om hæderspris - læs portrætter af klubberne her

Viborg HK For abonnenter

Tog det store skridt på samme tid - nu fører de an på hver deres tophold

Annonce