Annonce
Viborg

Viborg FH-herrer har fået styrket bredden og tror på en topplacering

Viborg FH's herrehold stræber efter en plads i toppen i den kommende sæson. Arkivfoto: Morten Pedersen
Søndermarkens IK's herrer er blevet en del af Viborg FH-paraplyen. Det betyder, at holdet kan trække på nogle af samarbejdets U19-spillere. Samtidig har holdet fået tilgang udefra, og det betyder, at forventningerne til sæsonen er store.
Annonce

Håndbold: Klubsamarbejdet Viborg FH er fra den forestående sæson også blevet udbredt til seniorhåndbolden.

3. divisionsherrerne fra Søndermarkens IK optræder nu under Viborg FH-paraplyen - og det er med en ambition om at blande sig helt i toppen af 3. division.

Også i sidste sæson var herreholdet med hjemmebane i Liseborghallen længe med i toppen. Cirka indtil nytår så det ud til, at holdet ville kæmpe med om de absolutte topplaceringer, men herefter blev holdet ramt af skader - og det betød, at holdet raslede lidt nedad i tabellen.

Flere gange var holdet så ramt, at kamptruppen kun bestod af otte-ni mand, men den slags burde ikke ske i den kommende sæson, hvor Viborg FH-holdet har fået tilgang af flere stærke spillere - og hvor holdet via Viborg FH-samarbejdet også kan trække på nogle af klubsamarbejdets U19-spillere.

- Det hele ser ret lovende ud. Vi har et godt hold, som er bredere end nogensinde før. Lige nu er vi heller ikke skadesramt, så vi glæder os til at komme i gang på onsdag, siger holdets træner, som stadig er Steen Sinding.


Alt ser positivt ud, og vi skal med i topstriden i år - og det er også målet, at vi skal med, hvor det er sjovt. Det har vi også holdet til

Steen Sinding


Han råder over mange af de samme spillere fra sidste sæson, men de er blevet suppleret med blandt andre Mads Oxbøll og Kris Hannibal, som er kommet til fra Stoholm/Viborg. Rasmus Wilbek er også stødt til truppen - og så er planen, at stortalentet Livio Klausen, som har været en del af ungdomslandsholdet, skal snuse til voksenhåndbold - selv om han stadig er U19-spiller.

- U19-holdet kom ikke i ligaen, så vi har lavet en plan, som betyder, at han skal prøves lidt af på et andet niveau, så han måske også står bedre i forhold til at bevare sin landsholdsplads. Så han skal byde ind på 3. division og indgå som en del af det hold - og i lidt mindre grad på U19-holdet, siger Steen Sinding, der mener, at alle de nye er i spil til en startformation og derfor øger kvaliteten.

Annonce

Toplacering er målet

- Jeg tror faktisk også, at jeg sidste år sagde, at vi så brede ud, men der endte vi alligevel med at bruge ottende og tiendevalget i bagkæden. I år er det helt anderledes, da vi er endnu flere - og skulle vi blive ramt, så må vi også hive spillere med fra U19-holdet. Og de har måske et lidt højere niveau end dem fra serie 1, som vi lånte af sidste år, siger Viborg FH-træneren.

- Og det betyder, at vi i denne sæson ikke kommer til at opleve, at vi pludselig må stille op med otte mand til en udekamp. Og det er en klar forbedring i forhold til sidste sæson, siger træneren.

- Alt ser positivt ud, og vi skal med i topstriden i år - og det er også målet, at vi skal med, hvor det er sjovt. Det har vi også holdet til.

Men taler vi decideret et mål om en oprykning?

- Det vil jeg ikke sige. Vi drømmer da om det, men det er ikke en decideret målsætning at rykke op - i første omgang går vi efter en plads i topstriden, og så må vi se, hvor langt det rækker, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

VFF sætter sig tungt på førstepladsen - slår Silkeborg i topopgør

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce