Annonce
Håndbold

Viborg FH uddelte tirsdags-tæsk i premiere

Viborg FH vandt stort i 1. division A-premieren. Arkivfoto: Morten Dueholm
Viborg FH havde ingen problemer med at slå AGF/Viby, da de to hold åbnede U17-drengenes 1. division A tirsdag aften.
Annonce

1. division A: I efteråret formåede Viborg FH's U17-drenge ikke at kvalificere sig til ligaen, og derfor er holdet det næste halvår at finde i 1. division A.

Tirsdag aften spillede holdet årets første kamp, da AGF/Viby slog et smut forbi Liseborghallen. Trods en tæt første halvleg måtte de gæstende østjyder til sidst strække gevær. De endte med at blive sendt hjem med en større ørefigen - Viborg FH vandt opgøret med 33-20.

VFH lagde ud med at stå godt i forsvaret, mens det offensive spil haltede. Der blev spillet utålmodigt angrebsspil, og afslutningerne var dårlige. AGF/Vibys keeper blev hurtigt skudt varm med to redninger inden for det første minut, og han tog generelt flot fra i løbet af hele halvlegen.

Begge hold havde store problemer i angrebet, og efter et kvarters spil stod det bare 5-5. Derfra begyndte VFH at finde tålmodigheden, og der blev prikket hul på den velspillende AGF/Viby-målmand.

Gæsterne lavede en del tekniske fejl, men formåede alligevel at hænge på. Faktisk var AGF/Viby foran med 8-7 efter 22 minutters spil, men det var så også gæsternes sidste føring i den kamp.

En AGF/Viby-udvisning bragte to VFH-scoringer med sig, og kort før pausen var hjemmeholdet foran med 10-8.

Få sekunder inden halvlegens udløb gik der et gys gennem hallen. En AGF'er faldt uheldigt ned på knæet, hvilket slog hans knæskal af led. Chokerede med- og modspillere ilede hen til den lidende spiller, som dog - med støtte - kunne humpe ud i omklædningsrummet, da knæskallen under stor smerte var sat på plads igen.

Annonce

VFH gjorde det færdigt

Chokket havde lagt sig, og de to hold lagde ud i et hæsblæsende tempo i anden halvleg. AGF/Viby satte halvlegens første pind ind, mens Viborg FH's store profil, landsholdsspilleren Livio Klausen, genåbnede hjemmeholdets målkonto.

VFH fik godt fat, og syv minutter inde i halvlegen bragte de sig foran med tre, da venstrefløj Mikkel Ladefoged bragede afsted på kontraen.

Gæsterne sløsede i angrebet, og VFH begyndte for alvor at svinge taktstokken. Det blev lettere og lettere at spille sig til de åbne muligheder, og det gav afkast på måltavlen.

Jacob Clausen udbyggede føringen til 17-13 med et kvarter igen, og så tog det ellers fart.

AGF/Viby forsøgte sig med et keeperskifte, men boldene fløj om ørerne på den sagesløse målmand, og fem minutter senere gjorde fodrappe Martin Villadsen det til 23-15.

VFH fortsatte med at trække fra, og i sidste sekund lukkede og slukkede Sebastian Sjøgren med en flot scoring. Viborg FH vandt med fornemme 13 mål. 33-20.

Viborg FH - AGF/Viby 33-20 (11-9)

Håndbold, U17-drenge, 1. division A

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder ser ingen let løsning på Trappetorvs-ballade: Man kan højst flytte problemet et andet sted hen

Viborg

Tre initiativrige idrætsforeninger dyster om hæderspris - læs portrætter af klubberne her

Viborg HK For abonnenter

Tog det store skridt på samme tid - nu fører de an på hver deres tophold

Viborg For abonnenter

Caféansat blev stukket med køkkenkniv i halsen - men er nu uden for livsfare

Annonce