Annonce
Viborg

Viborg Fjernvarme udsætter generalforsamling

På grund af corona-krisen er beslutningen om, hvorvidt der i Viborg skal dannes ét forbrugerejet fjernvarmeselskab, der skal stå for både produktion, distribution, servicering og udvikling udsat. Arkivfoto: Morten Dueholm
Den nuværende bestyrelse bliver siddende, indtil der holdes til generalforsamling.

Viborg: Som meget andet i denne tid er generalforsamlingen i Viborg Fjernvarme aflyst på grund af corona-krisen. Det betyder også, at beslutningen om, hvorvidt der i Viborg skal dannes ét forbrugerejet fjernvarmeselskab, der skal stå for både produktion, distribution, servicering og udvikling må vente, indtil det igen er tilladt med store møder.

Bestyrelsen besluttede tirsdag 7. april at udsætte den ordinære generalforsamling på grund af forbuddet mod større forsamlinger. Den nuværende bestyrelse bliver siddende, til en ny generalforsamling kan holdes.

- Viborg Fjernvarmes ordinære generalforsamling plejer at have omkring 300 deltagere. Viborg Fjernvarmes bestyrelses vurderer, at generalforsamlingen vil være omfattet af forbuddet og derfor ikke må afholdes som planlagt 23. april 2020, siger formanden Kristian Brøns Nielsen i en pressemeddelelse.

- Når der igen er mere normale tilstande, indkalder Viborg Fjernvarme til en ny generalforsamling, og der er med det varsel, som fremgår af vedtægterne. Meddelelsen om aflysning gives på samme måde, som der er indkaldt til generalforsamlingen ved annonce i Viborg Stifts Folkeblad og Viborg Nyt samt på Viborg Fjernvarmes hjemmeside.

Forud for generalforsamlingen er der lavet et grundigt forarbejde for at skabe rammerne for et samlet forbrugerejet fjernvarmeselskab i Viborg. Viborg Fjernvarmes bestyrelse har i indkaldelsen til den ordinære generalforsamling fremsat forslag om stiftelse af Viborg Varme A.m.b.a. og med efterfølgende nedlæggelse af Viborg Fjernvarme.

- Beslutningsprocessen vedrørende den nye selskabsstruktur bliver naturligvis påvirket af, at generalforsamlingen udsættes, idet ambitionen fortsat er, at selskabet stiftes hurtigst muligt i forlængelse af en godkendelse hos de involverede parter, som i Viborg Fjernvarmes tilfælde er generalforsamlingen, siger Kristian Brøns Nielsen.

- Der arbejdes fortsat med de tekniske løsningsmodeller, herunder etablering af varmepumpeprojekter samt teknisk omlægning af boligselskabernes blokcentraler til forsyning fra distributionsnettet, tilføjer formanden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce