Annonce
Viborg

Det eneste sted i landet: Viborg Gymnasium bag ny studieretning

Rektor Lene Gade er godt tilpas med, at eleverne på Viborg Gymnasium får endnu et tilbud. Arkivfoto Morten Dueholm
Mediefag og informatik hedder en ny studieretning, som et dusin unge fra Viborg Gymnasium tager hul på i næste uge. Skolen i Houlkær er alene i Danmark om dette tilbud.

Houlkær: Mediefag og informatik bliver på Viborg Gymnasium to tunge vægte i en ny studieretning, som ser dagens lys i næste uge, når de nystartede gymnasieelever spreder sig ud i de forskellige retninger, de nu har valgt.

Skolen i Houlkær bliver alene om tilbuddet, og 12 af de nuværende 1.g.'ere har valgt det til.

- Vi er meget begejstrede for at kunne oprette studieretningen. På Viborg Gymnasium tror vi på, at kombinationen af kreativ tænkning og teknologiske færdigheder vil blive efterspurgt i fremtiden. Når man samtidig kombinerer det med en studentereksamen, der giver adgang til alle videregående uddannelser, får man en hel række spændende muligheder, siger rektor på skolen, Lene Gade.

Hun fremhæver, at teknologi og ikke mindst forståelsen af den hører til i gymnasieverdenen, alene fordi stort set alt er teknologi, og dermed også noget som kræver dannelse.

På gymnasiet lægges der vægt på, at det er en vigtig del af undervisningen at arbejde med fagene i praksis. En stor del af undervisningen på studieretningen vil derfor foregå som praktiske og kreative processer, hvor eleverne selv skaber indholdet i form af videoer, apps og hjemmesider.

På den måde lærer de både at skabe indhold og samtidig at forstå medierne og teknologien indefra. Og så skal virkelighed og undervisning kombineres gennem en række spændende samarbejder med aktører uden for skolen såsom Medieskolerne, The Animation Workshop og TV-Midt/Vest.

Eleverne på holdet får mediefag og engelsk på A-niveau, mens de får informatik på B-niveau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Korstog mod de frie skoler

Viborg FF

Silkeborg-direktør med hjertesuk og opfordring til VFF-fans - bliv hjemme fra topkamp i Silkeborg

Annonce