Annonce
Viborg

Viborg Gymnasium byder ind på fremtidens behandling af hjernesygdomme

Normalt mødes alle finalister på Sjælland, men denne gang foregår finalen altså virtuelt. Foto: Lundbeck
To hold fra Viborg Gymnasium og HF skal fredag deltage i finalen ved Drughunters, som er Lundbecks årlige konkurrence i forbindelse med Forskningens Døgn.

Viborg: Drughunters lyder måske ikke just som en medicinalvirksomheds konkurrence. Men det er det ikke desto mindre.

Medicinalfirmaet Lundbeck afholder således en årlig konkurrence, hvor gymnasieelever skal lave plakater, kaldt "posters", som skal præsentere en ide til, hvordan man i fremtiden kan behandle hjernesygdomme.

- Lundbeck udsendte en problemformulering tilbage i efteråret, og så har vi implementeret forløbet i vores undervisning, hvor der har været hold af tre personer, som har arbejdet på hver deres poster, siger underviser på Viborg Gymnasium og HF, Kim Bruun.

Flere end 40 gymnasier, fordelt på flere end 1400 elever, har været en del af konkurrencen på landsplan.

Annonce

Anderledes finale

Fredag den 24. april er der finaledag i konkurrencen.

Normalt tager holdene over til Lundbeck, hvor de præsenterer deres posters, men da Danmark er ramt af corona-virus, afholdes finalen i år virtuelt.

- Jeg har skaffet et lokale, hvor de to hold og jeg, altså syv personer, kan være. Her skal vi så fremvise vores posters for Lundbecks dommere, siger Kim Bruun, som forsikrer, at rummet indeholder en masse håndsprit.

Det er 13. år i streg, at Lundbeck holder konkurrencen, og tidligere er det gået ganske godt for Viborg Gymnasium og HF.

- Man inddeles normalt i puljer af omkring syv hold, hvor man viser sine posters frem til dommerne. Her vælger dommerne så det bedste hold og sender det videre til den egentlige finale, siger Kim Bruun og fortsætter:

- Vi har tidligere vundet semifinalen en del gange, men aldrig finalen. Det håber jeg selvfølgelig, at vi gør denne gang, siger Kim Bruun.

Annonce

Kan noget med naturvidenskab

Kim Bruun synes, at konkurrencen er en fremragende måde at vise de unge, at man altså kan noget med de naturvidenskabelige fag.

- Så er det jo fedt, at en sådan konkurrence her forhåbentlig kan åbne deres øjne for, at medicinalbranchen fylder meget i den danske økonomi og har virkeligt spændende jobs til mange kemikere, siger Kim Bruun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Silkeborg-direktør med hjertesuk og opfordring til VFF-fans - bliv hjemme fra topkamp i Silkeborg

Annonce