Annonce
Erhverv

Viborg-historiker ramte plet

Første oplag af Henning Ringgaard Lauridsens nyeste bog er næsten væk. Foto: Morten Dueholm.
Henning Ringgaard Lauridsen, Viborg, udgav for få uger siden bogen "Ved jorden at blive", og med den ramte han åbenbart plet, for første oplag er næsten væk.
Annonce

Viborgegnen: Her er en mand. Han er glad. Han har lige solgt (næsten) 1000 bøger.

Henning Ringgaard Lauridsen har base i Viborg, så derfor er en leg med et gammelt Viborg-slogan vel passende, men rødderne har han i Vestjylland, og det er fra denne sandede landsdel, at udgangspunktet for hans seneste bogudgivelse skal findes.

For blot få uger siden udkom første oplag af "Ved jorden at blive", og den har tydeligvis ramt et gabende tomt hul, for oplaget, der var tæt på 1000, er næsten væk.

- Det er jeg da meget glad for. Jeg forventede nok ikke, at salget ville gå så godt, siger den 68-årige Henning Ringgaard Lauridsen, der i godt 30 år havde sit virke ved museet i Viborg - de fleste som leder.

Viborg-historikeren tror, at en del af bogens åbenlyse succes skal tilskrives formen. Henning Ringgaard Lauridsen har nemlig taget sit udgangspunkt i sin egen slægt, der i store træk levede livet i Vestjylland - altså indtil den første mønsterbryder kom. I skikkelse af Henning.

Så bogen er en slægtshistorie, men den er ikke mindst et stykke danmarkshistorie.

- Ved at beskrive den store historie med udgangspunkt i enkelte mennesker og deres liv kan man måske gøre historien mere nærværende. Nogen kalder det vist mikrohistorie, men det passer mig fint, siger Henning Ringgaard Lauridsen.

"Ved jorden at blive" er netop blevet anmeldt på hjemmesiden historie-online.dk.

Anmelderen er Michael Riber Jørgensen fra Museum Thy. Han giver sin Viborg-kollega fine ord med på vejen. Blandt andet skriver han:

"Og lad det være sagt med det samme: Det lykkes faktisk rigtig godt, når Ringgaard Lauridsen beskriver sin slægt gennem otte generationer og hele vejen igennem skaber en fin vekselvirkning mellem den lille personlige fortælling og den store regionale, nationale og endda internationale ditto."

Et andet oplag er på vej i trykken. Det er De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune, som står for udgivelsen.

En ung forfatter grubler over fremtiden. Hans beslutning betød, at han blev familiens første mønsterbryder. Den historie får vi også i bogen "Ved jorden at blive".
Annonce
Annonce
Viborg

Solo-udstilling i Pakhuset

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Måske kan vi nå at redde landsbyerne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Navne

Loge-bror i imponerende 50 år

Annonce