Annonce
Sport

Viborg HK fandt melodien i anden halvleg og sendte Besancon ud i mørket

Line Haugsted. Arkivfoto: Morten Dueholm

Viborg HK slutter med maksimumpoint i gruppespillet i EHF Cuppen. Søndag blev det til en sejr på 29-26 over franske Besancon efter en koncentreret anden halvleg.

Besancon: Viborg HK havde kun æren og ambitionen om maksimumpoint i puljen at spille for.

Hjemmeholdet Besancon kæmpede for en plads i kvartfinalen foran 3000 tilskuere.

Sådan så situationen ud inden søndagens EHF Cup-opgør mellem Besancon fra Frankrig og Viborg HK.

Det var Besancon, som begyndte kampen klart bedst. Viborg HK tabte de fysiske dueller til blandt andre den store højreback, Aissatou Kouyate, og hjemmeholdet fik desuden en stribe straffekast, som alle blev udnyttet. 7-3 var stillingen efter 11 minutter, og VHK-træner Jakob Vestergaard tog timeout.

Herefter begyndte gæsternes forsvarsspil at blive langt bedre, og Hanna Daglund lykkedes med nogle redninger. Men Viborg HK havde problemer med at nå helt op - blandt andet fordi stregspiller Ida-Marie Dahl brændte for tredje gang i træk i fri position.

Men Ida-Marie Dahl tog revanche med et par scoringer i slutningen af halvlegen, hvor Viborg HK flere gange fik udlignet. I samme periode var Ann Grete Nørgaard fremragende fra venstrefløjen, hvor hun både scorede på vip og på en fræk afslutning, hvor hun sænkede armen og skruede bolden op i det fjerneste målhjørne.

Stillingen ved pausen var 14-14 efter en halvleg, hvor Viborg HK fik skiftet meget ud og brugt næsten alle spillere på holdkortet.

Annonce

Stærkt sidste kvarter

Viborg HK tog hurtigt teten i anden halvleg. Line Haugsted fik godt gang i sit hopskud, og forsvaret havde efterhånden rigtig godt fat i Besancons bagspillere. Den lille og hurtige playmaker, Alizee Frecon, forsøgte og forsøgte, men havde kun held med lidt, og Viborg HK trak fra på måltavlen.

21-18 førte gæsterne efter 44 minutter.

Bakket op af en entusiastisk speaker fandt Besancons spillere de sidste kræfter frem og fik udlignet til 21-21 Det skete ikke mindst på grund af et par udvisninger til VHK.

Men herefter var Jakob Vestergaards mandskab i fuld kontrol. Hurtigt blev et tre måls forspring igen oparbejdet i en fase af kampen, hvor VHK spillede godt angrebsspil, og Ann Grete Nørgaard ofrede sig og trak en angrebsfejl på den nærmest dobbelt så store Aissatou Kouyate.

Besancon havde ikke mere at komme med, og da Hanna Daglund gjorde sig bred og flot snuppede et fløjskud, var det game over for hjemmeholdet.

Viborg HK kørte sikkert sejren hjem og vandt med 29-26.

Dermed sluttede Ann Grete Nørgaard og kompagni med maksimumpoint i puljen.

Viborg HK spiller kvartfinale i EHF Cuppen i marts. Det sammen gør russiske Kuban, som med søndagens resultat i Besancon også er videre fra puljen.

Besancon-Viborg HK 26-29 (14-14)

Håndbold, EHF Cuppen, gruppespil

Mål for Viborg HK: Line Haugsted 7, Ann Grete Nørgaard 7, Line Uno 4, Stine Andersen 3, Kristina Jørgensen 2, Ida-Maria Dahl 2, Carin Strömberg 2, Anne Hykkelbjerg 2.

Udvisninger: Besancon3 , Viborg HK 4

Tilskuere: 3300

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce