Annonce
Sport

Viborg HK forlænger med profil - vil vokse videre i Viborg

Line Haugsted trives og er glad hos Viborg HK. Derfor har det været en let beslutning af forlænge aftalen frem til sommeren 2021. Arkivfoto: Ole Nielsen.

Viborg HK har forlænget aftalen med landsholdsspilleren Line Haugsted, så den nu gælder helt frem til sommeren 2021.

Annonce

Viborg: Ægteskabet mellem Viborg HK og Line Haugsted har været lykkeligt.

Den unge venstreback kom til klubben fra Odense for et år siden. Dengang var hun et stort talent, men hun manglede lige det sidste for at slå igennem. Men det må man i sandhed sige, at hun gjorde i Viborg HK, hvor hun ikke alene spillede en fremragende sæson og modtog flere kåringer som sæsonens bedste - hun fik også sit gennembrud på landsholdet under EM og var i det hele taget blandt ligaens største profiler i den forgangne sæson.

Derfor er man hos VHK også ekstremt glade for og tilfredse med, at det nu er lykkedes at forlænge aftalen med Line Haugsted med yderligere tre år, så den nu gælder helt indtil sommeren 2021.

- Det er fantastisk dejligt. Line er et stortalent uden lige. Hun har slået sig fast på A-landsholdet og i ligaen, og det er rigtig stærkt, at hun nu kan fortsætte den udvikling her i Viborg. Det sender i mine øjne også et signal om, at vi vil være med helt fremme, siger VHK-cheftræner Allan Heine.

Han har fulgt den 22-årige venstreback gennem flere år, og han synes, at hun tog spillemæssige kvantespring i løbet af sidste sæson.

- Hun er blevet mere konstant og mere præcis i sine ting. Hun er også bedre til at tage beslutningerne under pres, og hun er trods alt stadig relativt ung, så vi forventer os helt sikkert meget af hende, siger cheftræneren.

Han tror på, at det er mange små ting, der har gjort, at hun er lykkedes hos VHK.

- Hun er tæt på familie og venner og føler sig tryg i klubben, på holdet og i spillet. Og hun trigger på tryghed, hvilket vi har formået at give hende - og så blomstrer hun altså, siger Allan Heine.

Line Haugsted

Position: Venstre backAlder: 22 år

Fra Skive

Tidligere klubber: FCM, Skive, HC Odense

Har vundet U18-VM i 2012

Blev kåret som årets kvindelige talent i sæsonen 2012/2013

Fik slutrundedebut for A-landsholdet ved EM i 2016

Blev kåret som årets spiller hos VHK i sidste sæson.

Annonce

Trygheden trækker

Line Haugsted føler selv, at hun i Viborg har fået tingene til at hænge godt sammen, og derfor har det været relativt let for hende at træffe beslutningen om at forlænge aftalen med klubben.

- Viborg HK vil rigtig gerne opfylde de samme sportslige ambitioner, som jeg selv har. Nemlig, at vi mindst skal være i top tre hvert år. Vi vil også gerne være med omkring den store europæiske scene. Det er et fedt projekt, og det vil jeg gerne være med i, siger Line Haugsted.

Hun kan godt afsløre, at der har været bud efter hende andre steder fra, men hun holder af den opbakning, der er til VHK og føler sig i det hele taget godt hjemme i klubben.

- Det hele spiller for mig her. Jeg har min familie og min kæreste tæt på. Jeg skal starte min uddannelse til fysioterapeut i Holstebro til februar, og der er bare flere ting, der gør, at jeg trives her i Viborg. Jeg har det godt og synes, at det er rart at være her - og det er vigtigt for mig, siger Line Haugsted, der føler, at hun har løftet sig som både person og som håndboldspiller i det første år hos VHK.

Hun føler også, at hun mentalt er mere klar og indstillet på, at hun nu er en nøglespiller i klubben, og hun ser frem til den ekstra udfordring.

Annonce

Vil vise verdensklasse

Med sine 22 år er Line Haugsted en spiller, der endnu er i starten af karrieren, og derfor ser hun også den lange kontrakt med VHK som et skridt på vejen mod det, som hun gerne vil opnå.

- Jeg ser det som en mulighed for, at jeg kan udvikle mig endnu mere. Jeg har en drøm om, at jeg engang kan komme til en europæisk storklub og vise, at jeg har verdensklasse, og jeg håber, at jeg kan lægge lag på i løbet af de kommende år. Men vi må jo se, hvis vi her i Viborg kommer til at spille med i toppen af Champions League, så er det måske ikke nødvendigt at rejse efter det, siger hun.

- Personligt skal jeg blive mere konstant i ligaen og på landsholdet. Mit niveau må ikke svinge så meget, men skal gå mere konstant opad. Og klubmæssigt håber jeg, at det går fremad, så vi i år kommer med i europæisk gruppespil og måske når så langt, at vi kan komme med omkring en Champions League-plads, siger profilen.

- Det giver mig en tryghed, at fremtiden nu er på plads. Og det har jeg det godt med. Så på den måde har det været let at skrive under med VHK, siger hun.

Annonce

Skaber ro i truppen

Også cheftræner Allan Heine ser Line Haugsted som en vigtig brik i den udvikling, der skal flytte VHK op blandt de absolut bedste klubber igen.

- Hun skal over tid blive endnu bedre til at spille sig selv og holdet ud af de svære situationer og lave de lette mål og gode forsvarsaktioner, når vi er under pres. Men det er den slags, der kommer med erfaringen, siger han.

Træneren ser det også som særdeles positivt, at der med kontraktforlængelsen er skabt ro omkring en af holdets profiler.

- Det giver kontinuitet i truppen og noget ro, at vi nu har en stærk profil på plads allerede nu. Og så må vi se, om vi ikke kan sikre os endnu flere profiler. Line har en stor rolle, men hvis vi som klub gerne vil vinde en masse ting, så behøver vi også flere store profiler, siger Allan Heine.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

To unge narkosælgere varetægtsfængslet: Blev anholdt med både kokain og hash på lommen

Viborg For abonnenter

Stor og ambitiøs plan for Ellekonebakken ligger klar: Nye broer, nye bygninger og en ny vej skal kæde området sammen med byen

Annonce