Annonce
Sport

Viborg HK har en kuffert med corona-papirer og masser af tro med i bagagen til europæisk sæsondebut i Frankrig

Viborg HK er klar til at tage hul på den europæiske sæson lørdag aften. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Viborg HK har fået styr på corona-papirerne og er kommet til Frankrig, hvor holdet åbner den europæiske sæson mod Chambray Touraine. Et stærkt hold, som dog ikke helt har fået det til at svinge i denne sæson.

Håndbold: Det har altid krævet sit at rejse til en europæisk udekamp med et håndboldhold med tilhørende stab - men i 2022 kræver det endnu mere.

Corona-pandemien betyder nemlig, at det ikke bare handler om at få styr på bus, fly og bagage - der er også en forøget mængde papirarbejde, der skal være på plads.

Heldigvis for Jakob Vestergaard og Viborg HK, så har klubbens administration trukket et enormt læs, og derfor har træneren haft mulighed for at fokusere på håndbolden og det taktiske op til mødet med franske Chambray Touraine lørdag aften.

Annonce

- Covid sætter jo nogle begrænsninger, og vi har en sundhedsstab og nogle folk på kontoret, som har arbejdet ekstremt hårdt for, at vi kunne komme afsted. Og vi har en kuffert med dokumenter med omkring vaccinationer, coronapas og den slags, men vi er kommet godt afsted og det ser ud til at lykkes, sagde Jakob Vestergaard, da folkebladet fredag fangede træneren, som sad i bussen på vej mod Chambray.

- Heldigvis har alt det ikke fyldt så meget for mig. Vi vil gerne afsted og har gjort alt, men det har lagt i hænderne på andre, som har løst det til UG, så jeg har koncentreret mig om at få spillerne klar og lave taktik, sagde træneren.

Snydes ikke af niendeplads

Lørdag aften klokken 20.00 åbner VHK dermed sin europæiske sæson med en udekamp mod den aktuelle nummer ni i den franske liga.

Men Jakob Vestergaard lader sig ikke snyde af, at Chambray Louraine i ligaen ikke har haft den bedste halvsæson.

Cheftræner Jakob Vestergaard forventer en hård og tæt europæisk pulje. Arkivfoto: Johnny Pedersen

- Hvis man ser på spillerne, så har Chambray et hold, som er klart bedre end at være nummer ni. Det er altså landsholdsspillere som Alexandra Lacrabère, Clara Monti, Jovana Stoiljkovic og Ida-Marie Granlund, som vi skal op mod, sagde træneren, der også ser den danske playmaker Ida Lagerbon, som en spiller, der har gjort det rigtig godt i det franske.

Han har ikke fulgt hele Chambrays sæson, men han har set holdets seneste kampe, hvor han blandt andet kunne konstatere, at Chambray længe fulgte fint med i kampen mod topholdet Brest, som dog endte med at vinde kampen med 32-24.

Generelt forventer jeg, at det bliver en lige gruppe, hvor det vil være små marginaler, der afgør om man bliver nummer et, to, tre eller fire

Jakob Vestergaard, cheftræner Viborg HK

Chambray har også været rodet ind i corona-problemer, men er på vej tilbage i stærkeste opstilling.

- Og ellers har holdet op til denne sæson skiftet på mange positioner, da man ville geare lidt op, men man har bare ikke set resultaterne af det endnu, sagde VHK-træneren, som forventer en tæt kamp i det franske lørdag aften.

Annonce

Lige gruppe og kampflow

- Generelt forventer jeg, at det bliver en lige gruppe, hvor det vil være små marginaler, der afgør om man bliver nummer et, to, tre eller fire. Lørdag spiller vi på en udebane, hvor jeg ser en okay mulighed for at hive point, men hvor vi skal levere på højeste niveau, da det ellers bliver for svært, sagde Jakob Vestergaard, der tror på, at VHK's klassiske dyder med et stærkt forsvar og fart i spillet bliver nøglen til succes mod Chambray Touraine.

- De har nogle rutinerede backs, som er spilkloge og har stor erfaring, men som vi kan presse på fysik, hvis vi kan få det til at gå stærkt, sagde han.

Det var så sent som tidligere på ugen, at VHK fik alle mand klar igen efter corona-udbruddet, som plagede holdet i slutningen af 2021 og begyndelsen af i år.

Viborg HK's europæiske kampagne i 2022

Viborg HK spiller med i EHF European League

Holdet er i gruppe D med Ramnicu Valcea (Rumænien), Chambray Touraine (Frankrig) og Vaci NKSE (Ungarn)

Der er på grund af corona-udsættelser endnu ikke spillet kampe i puljen

I denne spillerunde mødes Chambray Touraine og Viborg HK i Frankrig, mens Valcea søndag tager imod Vaci

Siden er det blevet til ganske få træninger og en paradekamp mod Ringkøbing, men Jakob Vestergaard har masser af tiltro til holdets aktuelle form.

- Vi glæder os bare til at spille. Og vi ved jo godt, at vi kommer lidt fra baghjul, da vi har haft mange ude med corona. Men jeg er tryg ved det, som jeg har set. Spillerne er i god fysisk form. Selvfølgelig mangler der lidt timing, da vi har været fra hinanden, men det er noget, som vi skal bruge kampene på at indarbejde, da de nu kommer som perler på en snor, sagde han.

- Vi skal spille os i kampflow, og derfor forventer jeg, at vi vil se en opadgående formkurve - om det så er nok lørdag aften, det må vi se til den tid, sagde VHK-træneren.

Der er kampstart lørdag aften klokken 20.00. Du kan følge kampen via liveblog på viborgfolkeblad.dk, hvor du også kan se reaktioner og analyse af kampen i løbet af lørdag aften og søndag formiddag.

Kampen spilles efter deadline på folkebladets søndagsudgave, så artiklerne om kampen er med i mandagens avis.

Annonce
Viborg For abonnenter

Bekymringer for Viborgs ve og vel: - Uanset hvad vil det være et fremmedlegeme og et indgreb i byens kulturarv

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Godt nyt fra energiselskab: Varmepriser stiger langt mindre end forventet, men der skal konstant holdes øje med energipriserne

Bjerringbro For abonnenter

Ny rapport: Stor risiko for 'katastrofe-regn' som det, der oversvømmede store dele af Tyskland sidste år

Alarm 112

To næsten ens uheld på samme vej med fire timers mellemrum: 15-årig cyklist kørt til tjek på skadestuen

Debat For abonnenter

Borgerværn til forsvar for midtbyen eller hvad?

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal

Erhverv

Iværksætter-succes: Gymnasieelever fra Viborg får penge med fra Løvens Hule

Viborg FF For abonnenter

Cheftrænerløs spillertrup holder kursen - hverdagen går videre uden Lars Friis

Sport

Corona udskyder for anden gang europæisk kamp for Viborg HK, som undgår voldsomt presset weekend

Viborg For abonnenter

Viborg Varme holder fast: Fjernvarmepriserne stiger som allerede meldt ud - hverken mere eller mindre

For første gang i to år: Storm rammer Danmark

Viborg

Flere penge på kviktest: Restriktioner ophører, men Falck forsætter med at teste - også i Viborg

Viborg For abonnenter

Et liv med angst og ambitioner: Usædvanlige omstændigheder gjorde Johannes til hele Viborgs borgmester

Kultur

Besøg fra Alfons, liedkoncert i musiksalen: Weekenden i Viborg byder på alt fra musik til motion

Annonce