Annonce
Sport

Viborg HK hentede to vigtige point i uskøn kamp

Viborg HK sled to vigtige point hjem onsdag aften. Foto: Morten Pedersen

Viborg HK vandt hjemme over Ajax København og fik dermed brudt stimen af nederlag. Men spillemæssigt var kampen ikke nogen stor oplevelse.

Viborg: Efter fem liganederlag i træk fik Viborg HK onsdag endelig lov til igen at synge sejrssangen.

Hjemme i Vibocold Arena vandt Viborg HK med 23-19 over Ajax København. Sejren gav VHK to rigtig vigtige point i kampen om at sikre en slutspilsplads.

Spillemæssigt var det dog en kamp præget af rigtig mange fejl. Og tre brændte straffekast i anden halvleg vidnede også om, at VHK'erne ikke ligefrem var skarpe i afslutningerne i opgøret.

Viborg HK fik ellers en ganske fin start på kampen. I offensiven spillede både Carin Strömberg og Line Haugsted meget overbevisende og fornuftigt. Det betød, at VHK ikke havde de helt store problemer med at få scoret hos et Ajax-hold, som dog er kendt for ikke at give op - selv om holdet halter efter på måltavlen.

Det levede københavnerholdet også op til i onsdagens opgør. For selv om det virkede til, at VHK var ovenpå, så hang Ajax hele tiden på.

Midtvejs var det dog som om, at VHK begyndte at trække en smule fra, men ikke mere, end at gæsterne fortsat var helt med i kampen.

VHK begyndte at lave en del fejl i offensiven, hvilket dels betød, at man ikke øgede føringen - og dels gav det Ajax gode chancer for at fastholde spændingen.

Især da Jakob Vestergaard skiftede ud og satte Moa Högdahl og Line Uno på banen, havde VHK-offensiven problemer.

Defensiven havde dog for det meste fint fat i Ajax. Det gav nogle nemme kontrascoringer, og på den måde lykkedes det VHK - uden at imponere - at sikre sig en pauseføring på 13-10.

Annonce

Først lukket til sidst

Den gode defensiv blev der brug for i begyndelsen af anden halvleg. VHK indledte med seks minutters scoringstørke, men heldigvis for hjemmeholdet holdt defensiven stand.

Dermed kom det ikke til at koste på måltavlen, da Ajax også havde svært ved at komme til scoringer.

Som halvlegen skred frem begyndte der at komme mere gang i målscoringen i begge ender. Blandt andet vågnede Line Uno op til dåd, hvilket var medvirkende til, at VHK holdt fast i tremålsføringen fra pausen.

Gæsterne var dog ikke til at ryste af. Derfor levede spændingen videre, som anden halvleg skred frem, da VHK ikke formåede at slå det afgørende hul.

Med godt 10 minutter igen kom VHK for første gang foran med fire mål og fik også et par fine chancer for at øge yderligere, men symptomatisk for hjemmeholdets indsats blev chancerne forvaltet rigtig skidt.

Hanna Daglund var kommet på mål i stedet for en svingende Rikke Poulsen, og den svenske keeper bød ind med et par fine redninger, hvilket fik pilen til at pege mere og mere på en VHK-sejr.

Afslutningen blev en rodet omgang, men VHK lykkedes med at køre sejren og dermed to vigtige point i hus.

Viborg HK-Ajax København 23-19 (13-10)

Håndboldligaen, kvinder

Mål for Viborg HK: Ann Grete Nørgaard 6, Line Haugsted 4, Stine Andersen 4, Carin Strömberg 2, Kristina Jørgensen 2, Ida-Marie Dahl 2, Line Uno 2, Moa Högdahl 1

Udvisninger: VHK 1, Ajax 4

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Tre år med collager

Annonce