Annonce
Sport

Viborg HK indgår en ganske særlig aftale - har fået en grøn hovedsponsor

Viborg HK har indgået en grøn hovedsponsoraftale med fødevareproducenten Naturli. Foto: Viborg HK
Det er ikke en helt almindelig hovedsponsoraftale, som Viborg HK har indgået med fødevareproducenten Naturli. Aftalen indebærer nemlig meget mere end et logo på trøjen.

Håndbold: Det er ikke en helt normal hovedsponsoraftale, som Viborg HK har indgået med fødevareproducenten Naturli.

Naturli får godt nok sit logo på trøjen som flere andre større sponsorer, men udover det, så betyder aftalen, at Viborg HK's spillere fremover bliver brugt som en form for reklamesøjler for de produkter og den bæredygtige og sunde livsstil, som Naturli slår sig op på.

- Vi kalder det vores grønne hovedsponsor. Og det her er en vigtig aftale for os, da vi har sat os for, at vi vil være verdens grønneste klub. Vi synes, at den store opbakning og opmærksomhed, som vi har som klub, forpligter til, at vi udover at have fokus på at vinde på banen også skal yde et bidrag udover det. Det er i alles interesse, at vi får et bedre miljø at leve i, siger Alice Monberg.

Annonce

Klubben har i forvejen taget flere små skridt i den grønne retning ved eksempelvis at fjerne plastickrus fra hallen og flere andre lignende oplagte små tiltag.

Klubben planlægger derudover en event med gratis billetter til dem, der lader bilen stå, salg af overskudsmad i den bæredygtige butik Grøn Fornuft og kampagner på tværs af sportsklubber med fokus på plantemad.

- Et af de projekter, som også vi gerne vil gennemføre er, at vi gerne vil inspirere viborgensere og danskere til at spise mindre kød og flere grøntsager, da det er et af de initiativer, som virkelig kan bidrage til den grønne og bæredygtige dagsorden, siger direktøren.

- Det handler ikke om, at alle skal blive vegetarer, men om, at vi måltid for måltid prøver at sammensætte grønnere retter. Og det kan man gøre på en nem måde ved at bruge nogle af Naturlis produkter, siger Alice Monberg, der derfor mener, at samarbejdet mellem VHK og Naturli bare giver god mening.

- De har opskrifterne, produkterne og inspirationen - og via det her partnerskab kan vi virkelig komme langt ud med vores budskaber på alle tænkelige måder via de medier, som vi nu har til rådighed. Vi har også rollemodeller i form af spillerne. Så det er faktisk kun fantasien, som sætter grænser, siger hun.

Også hos Naturli vækker den nye aftale begejstring.

- Vi kan ikke redde kloden i morgen, men vi har en vigtig rolle at spille med hensyn til at inspirere endnu flere til at stikke gaflen i mere plantemad frem for animalske fødevarer. Derfor er der et perfekt match mellem Viborg HK og Naturli, siger Henrik Lund, CEO, i Naturli.

Et spændende økonomisk sponsorat

Alice Monberg er også rigtig glad for, at det lykkes VHK at lave en aftale, som er andet og mere end en bandereklame eller et tryk på en trøje.

En del af aftalen med Naturli er blandt andet, at VHK's spillere kommer til at medvirke i forskellige reklamefilm, ligesom der også kan blive tale om events eller andre aktiviteter, hvor VHK's stjerner er ansigter på Naturlis bæredygtige produkter.

- Vi er en håndboldklub, men vi er også et medie. Vores spillere har selv mange følgere via deres medier, vi har som klub mange medier, som følger os tæt, og vi har selv medier, som vi kan lave indhold til. Og det er noget, som vi gerne vil bringe i spil uden, at vi skal slå for mange knuder på os selv, siger hun.


Det er helt genialt fundet på. Det er godt tænkt af både klubben og Naturli, at man kan lave et partnerskab på denne måde. Og det er fedt, at vi spillere bliver ansigtet udadtil på en virksomhed, som har så godt et formål og så gode tanker bag det, som de laver

Ida-Marie Dahl, Viborg HK


- Det er måden at komme videre på, så vi kan bygge et lag ovenpå de gode ting, som vi har opnået indtil nu. Vi vil gerne blive ved med at vinde på banen, hvilket koster os mere og mere år for år. Og en af vejene til at skaffe de penge er via partnerskaber, som også kan se, at de kan få noget ud af det. Og på den måde skal vi skabe en positiv spiral, siger Alice Monberg, der ikke vil ud med, hvor mange penge Naturli har lagt for den nye aftale, men blot slår fast, at det er et rigtig "spændende" sponsorat - også i kroner og ører.

- Det er et af de rigtige store og vigtige sponsorater for os, siger hun.

Annonce

Genialt fundet på

En af de spillere, som altså skal vænne sig til at være en mere aktiv reklamesøjle er stregspilleren Ida-Marie Dahl, som allerede har været med på besøg hos Naturli - og for hende er det rart at blive knyttet lidt tættere til sponsorerne.

- Det er helt genialt fundet på. Det er godt tænkt af både klubben og Naturli, at man kan lave et partnerskab på denne måde. Og det er fedt, at vi spillere bliver ansigtet udadtil på en virksomhed, som har så godt et formål og så gode tanker bag det, som de laver, siger Ida-Marie Dahl, som mener, at det er en pligt at give noget igen til de sponsorer, som betaler en stor del af gildet i en klub som VHK.

- Det er selvfølgelig en ny udfordring, at vi pludselig skal være i fokus på en anden måde. Men det er kun sjovt, og den udfordring tager jeg gerne op når vi kan hjælpe hinanden, siger landsholdsstregen.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Familieliv og forretning i ét: Mathias og Natascha er sammen om det meste

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Se videoen - Byens nye hotel slår dørene op: Peak 12 er officielt åbnet

Erhverv For abonnenter

Naboer til ny grisefarm efterlyser større perspektiv for svineproduktioner

Debat

Se at få bygget den motorvej!

Viborg For abonnenter

Turistchefen: Et stort plus for Viborg og hele regionen

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Hollandsk midtbanekriger kæmpede forgæves mod FCM

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

U19-drenge viste gode takter til værdifuldt optaktsstævne

Alarm 112 For abonnenter

'Der er skiderikker på skovstien!': 70-årig kvinde fik teenage-røver til at stikke af - nu er skiderikken dømt

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Debat

Vi skal tage hånd om den lurende velfærdskrise

Bjerringbro For abonnenter

Stille sommer på Dyrebakken: Kejserænder bød Hans Bach velkommen hjem fra hospitalet

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Flintesmedens svalesang

Annonce