Annonce
Viborg HK

Viborg HK kæmper sig til ottende ligasejr - og er alene på ligaens top

Jakob Vestergaard og kompagni fører nu ligaen. Otte sejre i otte kampe har sendt VHK alene i spidsen af ligaen. Foto: Johnny Pedersen
Viborg HK havde sine problemer i hjemmekampen mod Aarhus United, men det blev til en sejr. Og da rivalen Team Esbjerg smed point er VHK nu alene i spidsen for ligaen.
Annonce

Håndbold: Viborg HK har stadig maksimumpoint efter otte spillerunder i kvindernes håndboldliga.

Det var ikke noget håndboldmæssigt skønmaleri i hjemmekampen mod Aarhus United, men VHK knoklede en sejr hjem på 30-27.

Dermed har VHK 16 point af 16 mulige og er alene i spidsen af ligaen, da Team Esbjerg tidligere på aftenen måtte nøjes med 29-29 hjemme mod Silkeborg-Voel.

I begyndelsen af kampen gik det ret meget som forventet. Anført af Kristina Jørgensen og Moa Högdahl sørgede VHK for en hurtig føring, som tvang gæsterne til at tage en tidlig timeout.

Men gæsterne fra Aarhus United er altså et hold, som man ikke sådan ryster af. Gæsterne formåede hele tiden at snige scoringer ind, så der blev holdt trit med VHK, som også begyndte at fejle lige rigeligt.

Ikke mindst fløjene brændte og havde det svært - men også Kristina Jørgensen havde svært ved at lykkes med sine indspil, hvilket kostede flere kontrascoringer.

VHK er dog bredt besat - og på skift tog især bagspillerne ansvar. I en periode var det Line Haugsted som bød ind, så tog Carin Strömberg over - og det var en del af forklaringen på, at VHK trods lidt rigeligt med fejl holdt sig sikkert ovenpå gennem hele halvlegen.

Kampen i tal

Viborg HK-Aarhus United 30-27 (15-12)

Håndboldligaen, kvinder, 8. spillerunde

Mål for Viborg HK: Carin Strömberg 7, Line Haugsted 6, Kristina Jørgensen 6, Moa Högdahl 4, Maria Fisker 2, Sanne Beck Hansen 2, Madeleine Östlund 2, Majbritt Toft Hansen 1

Udvisninger: Viborg HK 3, Aarhus United 0

Dommere: Lars Hansen og Klaus Andersen

I defensiven blev der arbejdet ganske solidt i samarbejde med Anna Kristensen i målet. Men gæsterne havde en evne til alligevel at finde huller og dermed holde trit med værterne, som også brændte flere oplagte chancer undervejs i en første halvleg, som blev vundet 15-12.

Annonce

Arbejdshandskerne måtte frem

Begyndelsen af anden halvleg blev en gevaldig rodet omgang.

Det lykkedes Aarhus at genere Viborg HK's angreb så meget, at flowet aldrig rigtig kom. Og i den anden ende havde VHK slet ikke styr på hurtige Line Larsen, som gang på gang fik scoret.

Det betød, at gæsterne kunne udligne ved stillingen 19-19 - og VHK ledte virkelig efter de offensive løsninger.

Det lykkedes VHK at hanke op i sig selv. Det var ikke på nogen måde kønt, men det lykkes at holde føringen. Sanne Beck Hansen scorede et par vigtige mål, men ellers var nøglen til succes på skift hos Carin Strömberg og Line Haugsted, som trak læsset på en aften, hvor det ikke rigtig kørte for Kristina Jørgensen.

VHK fik skruet bissen på i kampens sidste 10 minutter. Der blev taget godt fat i defensiven - og så lykkedes det altså at trække fra Aarhus igen i slutfasen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Det blev så svært som frygtet - men Viborg FF-træner så en fortjent sejr i Hvidovre

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce