Annonce
Viborg

Viborg HK kan sælge navn på stadionhallen

Viborg HK får nu lov til at købe rettighederne til navnet på stadionhallen for at sælge navnet videre til en sponsor. Arkivfoto: Preben Madsen

Et stort flertal i byrådet har besluttet at sælge navnerettighederne til stadionhallen til Viborg HK for 75.000 kroner om året, selv om den parallelle sag om stadionnavnet ikke er afsluttet.

Viborg: Enhedslisten Flemming Gundersen og Nina Hygum fra Venstre stemte som de eneste imod, da byrådet på onsdagens møde besluttede at sælge navnerettighederne til stadionhallen til Viborg HK.

Det gjorde de med henvisning til, at den mere end fem år gamle sag om lovligheden af kommunens salg af stadionnavnet til Viborg FF endnu ikke er afgjort af myndighederne.

Flemming Gundersen fandt det grotesk, at flertallet fortsætter med en praksis, som kan vise sig at være ulovlig kommunal støtte til en privat virksomhed.

Og står det til ham, skal kommunen ikke sælge navnerettighederne til kommunale anlæg, som jo dermed risikerer at skifte navn hvert eller hvert andet år, som han udtrykte det.

- Forestil jer, at stadionhallen kommer til at hedde Stoholm Slagterens Viborg Stadionhal eller endnu værre Det Faglige Hus' Viborg Stadionhal. Det sidste må I socialdemokrater da ikke være tilhængere af, sagde Gundersen med tanke på, at Det Faglige Hus er en såkaldt gul fagforening, som ikke er en del af fagbevægelsen.

Mads Panny, (S) mente, at det er helt i orden, at kommunen sælger navnerettighederne, fordi en eliteklub har bedre muligheder for at sælge navnet til en sponsor, end kommunen har. Og han tilføjede, at man ikke kan sammenligne stadionhalsagen med stadionsagen, fordi kommunen har indhentet en markedspris på navnerettighederne til hallen.

Peter Juhl fra de konservative lagde vægt på, at markedsprisen er indhentet hos en uvildig instans, og han mener derfor, at kommunen undgår at få de samme problemer, som man har haft med salget af navnerettighederne til Viborg Stadion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce