Annonce
Viborg

Viborg HK kan sælge stadionhal-navn til sponsor

Viborg HK får nu lov til at sælge navnet på stadionhallen til en sponsor. Arkivfoto: Preben Madsen

Viborg Kommune siger ja til at sælge navnerettighederne til stadionhallen de næste fem år til Viborg HK, som har en navnesponsor på hånden.

Viborg: Ligesom Viborg FF har købt navnerettighederne til stadion og solgt navnet videre til Energi Viborg, får Viborg HK nu også mulighed for at sælge navnet på stadionhallen til en sponsor.

Det har i flere år været et stort ønske fra Viborg HK, men politikerne har indtil nu afventet, at Konkurrencestyrelsen afgør, om det var lovligt, da kommunen i sin tid solgte navnerettighederne til stadion til Viborg FF.

- Men nu har den sag trukket ud i fem år, og der er ikke umiddelbart udsigt til, at den bliver afgjort. Så derfor har vi sagt ja til at sælge navnerettighederne til stadionhallen for de kommende fem år, siger borgmester Torsten Nielsen (K).

Kommunen får 75.000 kroner om året for at afhænde rettighederne til Viborg HK, og det er et beløb, som kommunen har fået en ekspert i idrætssponsering til at fastlægge. Derfor mener borgmesteren ikke, at kommunen får problemer med tilsynsmyndighederne på samme måde som med stadionnavnet.

- Vi indhentede ikke en sagkyndig vurdering af navnerettighederne til stadion, og det er noget af det, der har givet os problemer med tilsynet. Dertil kommer, at en sponsor, som Viborg HK har på hånden til halnavnet, ikke - som med Energi Viborg - er en kommunalt ejet virksomhed, siger Torsten Nielsen og tilføjer, at det er et krav fra kommunen, at Viborg skal indgå i det nye navn på stadionhallen.

Venstres Nina Hygum, der er jurist, stemte som den eneste imod i økonomiudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce