Annonce
Sport

Viborg HK leverede stor præstation i Rusland

Line Uno og Viborg HK var lørdag eftermiddag i aktion mod Kuban i tredje runde af EHF Cuppens gruppespil. Arkivfoto: Morten Dueholm

Med en sejr på 31-27 sendte Viborg HK sig alene i front i EHF Cuppens pulje C. Efter en lige første halvleg trak Viborg HK fra i anden halvleg og vandt overbevisende til sidst.

Annonce

Rusland: Tusinder af kilometer fra Danmark skulle Viborg HK lørdag eftermiddag forsøge at udfordre Kuban i tredje runde af EHF Cuppen.

Begge hold havde skabt sig et fremragende udgangspunkt med to sejre i de to første runder, og det kunne på forhånd ligne at skulle blive i lige affære i det russiske.

Og det blev det dag også i en første halvleg, som endte med at begge hold havde lige mange mål. 1-1 kom til at hedde 2-2, 3-3 og så videre - og sådan fortsatte den meget lige halvleg indtil Viborg HK formåede at slå et lille hul, da gæsterne gik fra 7-7 til 7-10.

Det fik den russiske træner Trefilov til at kalde timeout og sende et sandt vredesudbrud mod sine spillere. Opråbet hjalp for hjemmeholdet, der fik lappet hullet og igen indhentede Viborg HK ved 12-12.

Målvogter Rikke Poulsen, der ellers havde fået godt fat, måtte se lidt flere bolde gå ind til sidst i første halvleg, mens især Ann Grete Nørgaard med fire scoringer og Kristina Jørgensen med fem sørgede for, at det stod lige ved pausen. 14-14 hed den i Rusland efter de første 30 minutter.

Annonce

VHK bedst i anden halvleg

Viborg HK kom fint ud til anden halvleg med de to første scoringer efter pausen. Og det var som om de mål gav Viborg HK det hul, der skulle til for at ændre kampens lige forløb.

Godt nok sendte russerne stillingen tilbage på uafgjort ved 17-17, men Viborg HK lurede hele tiden på at stikke lidt af.

En energisk Line Uno bragte med sit mål til 17-18 Viborg HK foran igen, og derfra formåede russerne aldrig at udligne. Kristina Jørgensen var efter flere mindre gode præstationer helt fremragende i angrebet, og da Jørgensen gik ud kom Haugsted bare ind og tog over på venstrebacken.

Samtidig leverede Rikke Poulsen flere gode redninger foran et forsvar, der i løbet af anden halvleg fik bedre fat. Der var dog masser af udvisninger til begge hold såvel som straffekast, hvor begge hold sendte syv scoringer ind. Fra Viborg HK var det Ann Grete Nørgaad, der nettede syv gange.

De mange straffescoringer var med til at holde Kuban inde i kampen ved stillingen 24-25 med lidt over 10 minutter igen. Men igen fandt Viborg HK rytmen både i forsvars og angrebsspil, og ved 25-30 med få minutter igen, var kampen reelt afgjort.

Det sluttede 27-31 i Rusland, og dermed har Viborg HK tre sejre efter de tre første kampe i EHF Cuppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce