Annonce
Sport

Viborg HK med pligtsejr: Sikkert videre i pokalturneringen

Viborg HK hentede torsdag aften en pligtsejr i Bavnehøj Arena i København, da Ajax København blev besejret med 25-31. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Viborg HK var her til aften et smut i København, hvor Ajax København ventede i pokalturneringens ottendelsfinale. Viborg kæmpede lidt med angrebsspillet, men stod godt i forsvaret. Kampen blev lukket relativt sent, men det nåede ikke rigtigt at blive spændende.

København: Sæsonen begyndte for alvor for Viborg HK torsdag aften, da de i pokalturneringens ottendelsfinale bragede sammen med Ajax København i Bavnehøj Arena. Med et erklæret mål om Final 4-deltagelse var en sejr mod det formodede bundhold en decideret pligt.

Efter en fremragende opstartsperiode med lutter sejre var det et VHK-mandskab spækket med selvtillid, som løb på banen i de ydmyge rammer på den københavnske Sydhavn. I omegnen af 10 fans fra domkirkebyen havde taget turen til hovedstaden denne torsdag aften, og det var en imponerende larm, de kunne præstere, da VHK løb på banen.

Og VHK var klar fra start. I hvert fald forsvarsmæssigt. Anfører Carin Strömberg førte an i de første minutter, hvor Ajax København havde overordentligt svært ved at finde hullerne. Josephine Nordstrøm i målet tog ligeledes godt fra, og efter seks minutters spil havde Viborg kun lukket en enkelt pind ind.

Dog havde de også kun scoret en. Angrebsspillet flød ikke, men det blev hurtigt løst. Især Pauline Bøgelund og Laura Damgaard tog fra offensivt, ligesom Kristina Jørgensen brugte sin fine skudarm af og til.

Efter 18 minutter var kampen stadig tæt. 6-6. Forsvaret stod stadig glimrende, men angrebsspillet manglede det sidste. Fløjene var slet ikke blevet aktiveret, og generelt blev bolden smidt væk for let.

Derefter begyndte Viborg dog at trække fra. Der blev kontinuerligt skiftet ud i angrebet, og alle spillere kom faktisk i spil i løbet af første halvleg. Majbritt Toft Hansen blev sendt på banen efter små 16 minutter, og hun gjorde det glimrende i angrebet med nogle fine scoringer.

26 minutter inde lignede det, at Viborg ville stikke helt af. Ajax København søgte konstant de lange angreb, hvilket førte desperate og halvdårlige afslutninger med sig. 8-13 stod den på det tidspunkt.

Dog begyndte de at spille sig igennem, og Nordstrøm tog ikke ligeså meget, som hun gjorde i indledningen. Ved pausen stod det 12-16 i Viborg-favør.

Kampen i tal

Ajax København-Viborg HK 25-31 (12-16)

Håndbold, pokalturneringen, kvinder

Mål for Viborg HK: Pauline Bøgelund 11 Laura Damgaard Lund 5, Carin Strömberg 4, Stine Andersen 3, Kristina Jørgensen 3, Majbritt Toft Hansen 3, Ida Marie Dahl 2.

Udvisninger: Ajax 1. Viborg HK 3

Tilskuere: 262

Dommere: Jonas Primdahl, Lasse Wahlstrøm

Udvisninger blev farlige

En udvisning til Line Haugsted i starten af anden halvleg lukkede Ajax København ind i kampen. Undertalsspillet var en smule tvivlsomt. Anna Kristensen som startede i Viborg-målet ved anden halvlegs start blev hevet ud, således at man kunne spille seks mod seks. Dog formåede Viborg ikke at score, og Ajax København kunne flere gange sætte bolden ned i det tomme Viborg-bur.

Forsvaret tog ikke ligeså godt fra som i første halvleg, men offensivt kørte det stadig rimeligt. Fløjene fik næsten intet at arbejde med, men Carin Strömberg og Pauline Bøgelund især sørgede for at banke kasserne ind.

Halvvejs inde i halvlegen fik Viborg HK endnu en udvisning. Denne gang gik det bedre, men man formåede ikke at trække afgørende fra Ajax København, som flere gange kunne lukke Viborgs føring ned til ét enkelt mål.

Viborg fik endnu en udvisning, den tredje i halvlegen med ni minutter igen. Denne gang var det Stine Andersen der måtte ud. Hun afsluttede efter fløjt. VHK overlevede undertallet uden større problemer og kunne derefter trække fra. Med 10 minutter igen var de foran med 21-24, og i de sidste minutter formåede de altså at øge til 25-31, som blev slutresultatet.

Viborg har dermed spillet sig videre til kvartfinalen i årets pokalturnering.

En god præstation - specielt defensivt i første halvleg.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce