Annonce
Sport

Viborg HK nærmere semifinale efter toppræstation - men norsk profil skal have skadet hånd undersøgt på sygehuset

Moa Högdahl måtte udgå af kampen mod Odense og skal have sin skudhånd nærmere undersøgt. Foto: Ernst van Norde 
Der var stor glæde i Viborg HK-lejren efter den flotte sejr over Odense, men det hele var ikke fryd og gammen. Der er frygt for, at Moa Högdahl har brækket sin venstre hånd.

Håndbold: Viborg HK og Odense gav den gas torsdag aften og bød hinanden op til en intens og tempofyldt kamp på et højt niveau. I sidste ende var det hjemmeholdet, som kunne juble over en sejr på 34-30 i Vibocold Arena.

- Det var en megahård fight af os, men i virkeligheden også af dem. Jeg synes virkelig, at vi holdt hovederne kolde og fortsatte med at kæmpe, selv om det blev noget rod nogle gange. Vi blev ved med at tro på os selv, og det gjorde udslaget samtidig med, at Anna (Kristensen, red.) havde nogle vigtige redninger. Hun reddede blandt andet flere straffekast på kritiske tidspunkter, hvor vi var lidt på røven i forsvaret, sagde Maria Fisker efter sejren.

Både hun og holdkammeraterne kæmpede med alt, hvad de havde, og selv om Odense flere gange lukkede VHK's forspring på fire-fem mål, fandt hjemmeholdet nye kræfter og en indædt vilje frem.

- Den kom fra, at vi gerne vil vinde håndboldkampe og vi gerne vil i den semifinale. Vi er så motiverede. Vi blev snydt for et slutspil i sidste sæson, hvor vi ellers var i et godt flow, men nu står vi her igen og vil bare bruge alt, hvad vi har for at komme videre fra puljen, sagde Maria Fisker.

Annonce

Meget glad for præstationen

Viborg HK's cheftræner Jakob Vestergaard kaldte opgøret for en megaflot håndboldkamp og mente, at hjemmeholdet vandt fortjent på baggrund af, at man var foran gennem stort set hele kampen.

- Jeg er faktisk lidt ærgerlig over, at lyset allerede er slukket på måltavlen, hvor man ellers kunne se, at vi vandt med fire mål. Det var flyvende og hurtigt angrebsspil med få tekniske fejl. Angrebsspillerne overmatchede forsvarene, og vi var heldige med, at Anna havde rigtig mange gode redninger, som holdt os foran Odense i anden halvleg, sagde Jakob Vestergaard.


Vi blev snydt for et slutspil i sidste sæson, hvor vi ellers var i et godt flow, men nu står vi her igen og vil bare bruge alt, hvad vi har for at komme videre fra puljen

Maria Fisker


- Jeg er megagodt tilfreds med, at vi kæmpede os til den her sejr. Vi var udfordret undervejs, men vi blev ved med at holde os til hinanden, til konceptet og den måde, vi gerne vil spille håndbold på. Der var forholdsvis ro på, selv om vi blev presset, og jeg er ovenud glad for præstationen på banen, sagde VHK-træneren.

Annonce

Frygter brækket hånd

På trods af sejren var der også dårligt nyt efter kampen. Moa Högdahl slog sin venstre hånd og måtte udgå efter cirka et kvarters spil. Hun var i smerter, men det er endnu uvist, om der er tale om en alvorlig skade.

- Hun skal røntgenfotograferes, og vi frygter, at hånden kan være brækket. Men vi ved ikke noget endnu, sagde Jakob Vestergaard, som i stedet for Högdahl sendte rutinerede Carin Strömberg på banen og så svenskeren levere en super præstation.

Jakob Vestergaard var yderst tilfreds med sit holds præstation mod Odense. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

- Carin viste jo, hvorfor vi er kede af, at vi skal af med hende efter denne sæson (skifter til Nantes i Frankrig, red.). Hun kom ind og løftede rigtig meget i begge ender af banen. Hun er en fremragende forsvarsspiller og playmaker, men i dag spillede hun jo mest højre back, og det løste hun rigtig fint.

- Hun tog nogle kloge og rutinerede afslutninger, og så trak hun lidt tempo ud af spillet, når der var behov for det. Jeg var dog en smule overraket over, at hun prøvede at spille et vip til Thilde Frandsen til sidst. På det tidspunkt havde jeg ikke set, at det var sikkert, vi ville vinde, sagde Jakob Vestergaard med et smil.

Kampen i tal

Viborg HK - Odense Håndbold 34-30 (18-14)

Bambusa Kvindeligaen, slutspil 3. spillerunde

Målscorere VHK: Kristina Jørgensen 9, Line Haugsted 7, Carin Strömberg 5, Moa Högdahl 4, Maria Fisker 3, Ida-Marie Dahl 3, Majbritt Toft Hansen 2, Thilde Frandsen 1.

Topscorer Odense: Jessica Quintino 8.

Dommere: Martin Gjeding og Per Olesen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce