Annonce
Sport

Viborg HK overmander Odense igen - vinder hæsblæsende kamp i slutspillet

Sådan! Viborg HK har besejret Odense i slutspillet. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Viborg HK viste voldsom stor vindervilje og besejrede Odense Håndbold med 34-30 i slutspillet.

Håndbold: Pulje 2 i kvindernes ligaslutspil er indtil videre slet ikke gået som forventet. Inden mødet mellem Viborg HK og Odense Håndbold var det upåagtede Aarhus United, som havde sat sig på førstepladsen - et point foran de to favoritter til pladserne i DM-semifinalerne.

Torsdag aften havde både Viborg HK og Odense så chancen for at blive det nye førerhold i puljen, da de to mandskaber duellerede i en mennesketom Vibocold Arena.

Og det blev Viborg HK, som trak det længste strå. Viborg HK var flere gange undervejs foran med fire og fem mål, men Odense kæmpede sig tilbage flere gange, inden Viborg HK med en indædt vilje lukkede kampen til egen fordel og vandt med cifrene 34-30.

Annonce

Skade til Högdahl

Kampen begyndte i et hæsblæsende tempo, og efter blot fire minutters spil var der scoret syv gange. De to hold fulgtes ad på måltavlen, og hjemmeholdet havde svært ved at indstille sig på fintestærke Mie Højlund, som både scorede og assisterede flere gange i opgørets indledende fase.

Til gengæld havde forsvaret og målvogter Anna Kristensen fuldstændig styr på Odenses storskytte Lois Abbingh, og det billede skulle fortsætte halvlegen ud. Hollænderen havde slet ikke scoret efter de første 30 minutter.

Cirka midtvejs i første halvleg var det lykkedes Viborg HK at slå et hul til Odense. Især Moa Högdahl, som ellers kiksede sine første forsøg mod Odense-målet, fandt storspillet frem og nettede fire gange – og så førte Viborg HK med 11-7. Desværre slog nordmanden efterfølgende sin ene hånd og måtte sætte sig skadet på bænken – tilsyneladende i store smerter.

Uden Högdahl ramte hjemmeholdet en svag periode, hvor Mia Rej til gengæld kom på banen og gjorde en markant forskel for gæsterne. Odense brugte seks minutter på at hente Viborg HK’s forspring og udligne til 11-11.

Viborg HK blev dog langt fra slået ud af kurs af Odenses comeback. I stedet begyndte værterne virkelig at vise tænder. Line Haugsted var rigtig godt skydende, Carin Strömberg og Thilde Frandsen meldte sig ind med gode aktioner, og efter en udvisning til Odense stjal Maria Fisker bolden og scorede i det tomme mål til 16-12.

Annonce

Snuppede tre straffekast

Jakob Vestergaard mandskab holdt fast halvlegen ud og kunne gå til pause foran med 18-14.

Majbritt Toft Hansen indledte anden halvleg med at bringe Viborg HK foran med 19-14, men igen lykkedes det Odense at komme tilbage. Stillingen var 20-19, inden Viborg HK igen hægtede Odense af.

Det skyldtes ikke mindst Anna Kristensen, som nappede tre straffekast på stribe fra henholdsvis Mia Rej, Lois Abbingh og Nycke Groot. Viborg HK kom i front med 27-22, og denne gang havde gæsterne svært ved at svare igen.

Odense prøvede en overgang med syv mod seks-spillet, men Viborg HK nægtede at række udeholdet så meget som en lillefinger. Carin Strömberg sendte en underhånd i nettet nærmest fra højre fløj, og Kristina Jørgensen scorede lidt senere fra en stort set umulig vinkel i den modsatte side af banen.

Tættere på end 32-29 kom Odense ikke. Kristina Jørgensen skød i paraderne, men Maria Fisker var hurtigt over bolden og kastede sig ind i feltet. Straffekast til VHK, og det udnyttede Kristina Jørgensen til 33-29.

Tiden løb ud for Odense, og Viborg HK hentede en meget vigtig slutspilssejr inden landsholdspausen.

Viborg HK's næste kamp i slutspillet er den 24. april ude mod Aarhus United.

Kampen i tal

Viborg HK - Odense Håndbold 34-30 (18-14)

Bambusa Kvindeligaen, slutspil 3. spillerunde

Målscorere VHK: Kristina Jørgensen 9, Line Haugsted 7, Carin Strömberg 5, Moa Högdahl 4, Maria Fisker 3, Ida-Marie Dahl 3, Majbritt Toft Hansen 2, Thilde Frandsen 1.

Topscorer Odense: Jessica Quintino 8.

Dommere: Martin Gjeding og Per Olesen

Spillested: Vibocold Arena

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce