Annonce
Viborg HK

Viborg HK prioriterer U19-holdet højest

Anne Kjelstrup Hykkelbjerg (i midten) og flere andre tidligere VHK'ere spiller nu i Søndermarkens IK. Arkivfoto: Morten Dueholm
Viborg HK Foreningen prioriterer U19-holdet over 2. divisionsholdet og har valgt at trække sidstnævnte fra Danmarksturneringen.
Annonce

Håndbold: Viborg HK Foreningen har op til denne sæson trukket klubbens 2. divisionshold på seniorniveau.

Dermed er der kun 11 hold i 2. division, pulje 1, som stadig indeholder et andet lokalt islæt, Søndermarkens IK.

Ifølge Viborg HK Forenings bestyrelsesformand, Henrik Dam Møller, er beslutningen helt udramatisk. Den handler slet og ret om prioritering.

- Vi har altid haft den holdning, at U19-pigerne skal have lov til at være U19-spillere, og vi har jo et U19-hold på liganiveau, siger Henrik Dam Møller og fortsætter:

- Udfordringen er, at vi i sidste sæson havde en stamme af klubbens tidligere U19-spillere på 2. divisionsholdet, men flere af dem er kommet ind på videregående uddannelser i andre byer. Vi kunne godt have valgt at rykke nogle af de nuværende U19-spillere op for at spille 2- division, men det synes vi altså ikke er den rigtige løsning, siger formanden.

Annonce

Ligatræner kigger mod U19

Henrik dam Møller ærgrer sig over, at Viborg HK ikke længere kan tilbyde 2. divisionshåndbold, men han peger på, at klubben ret hurtigt vil kunne komme tilbage på niveauet.

- Vi har muligheden for at dreje på nogle knapper, så vi kan komme op igen. Vi har et 3. divisionshold i klubben, og vi har nogle kuld af unge spillere på vej. Jeg vil mene, at U19-ligaen og 2. division har nogenlunde samme niveau, selv om der er spillere med noget mere erfaring i 2. division, siger Henrik Dam Møller.


Vi kunne godt have valgt at rykke nogle af de nuværende U19-spillere op for at spille 2- division, men det synes vi altså ikke er den rigtige løsning.

Henrik Dam Møller


Henrik Dam Møller fortæller, at det har været praksis, at cheftræneren for Viborg HK's ligakvinder, Jakob Vestergaard, har kigget mod Viborg HK's U19-hold, hvis han har manglet spillere. Derfor skal U19-spillerne nok blive udfordret ekstra, hvis de har behov for det.

- Nogle af dem bliver hevet op i ligatruppen for at træne med, så Jakob kender spillernes potentiale, siger Henrik Dam Møller.

Annonce

Flere er taget til SIK

Da 2. divisionsholdet blev nedlagt, var der en mindre gruppe spillere i Viborg HK, som var for gamle til at spille U19 og for gode til at spille i 3. division.

Flere af dem - blandt andre Marie Høgh-Poulsen, Maria Mølgaard Lindberg og Julie Thinggaard - har valgt at tage til Søndermarkens IK, som holder til i den sydlige del af Viborg.

Søndermarkens IK's 2. divisionshold indledte sæsonen i sidste weekend, og det var med en kneben 23-22-sejr over Holstebro Håndbold 90.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce