Annonce
Viborg HK

Viborg HK's nye EM-spiller er stadig forvirret - forstår måske ikke helt, hvad der er sket

Laura Damgaard er stadig en smule forvirret over, at hun på en dags tid pludselig er blevet dansk EM-spiller. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Torsdagen var så fyldt med overraskelser og nye indtryk, at det endnu ikke er gået helt op for Viborg HK's Laura Damgaard, at hun nu står foran sit første EM for Danmark og nogle uger i en corona-boble. I Viborg tror og håber cheftræneren, at oplevelsen kan give hende et boost, som hun kan tage med tilbage til klubben efter EM.
Annonce

Håndbold: Torsdag var en voldsomt hektisk dag for Laura Damgaard.

Tidligt på dagen blev hun ringet op. I første omgang tog hun ikke telefonen, da hun ikke kendte nummeret - men ved at slå det op kunne hun se, at det var landstræner Jesper Jensen, der ville have fat i hende.

Han ville indkalde hende som gardering for skadede Helene Elver - og så tog begivenhederne ellers fart.

Laura Damgaard skulle have pakket sine ting og have kursen mod den danske EM-lejr i Vejle - og så bød aftenen ellers på landsholdsdebut, det første landskampsmål - og på nyheden om, at Helene Elvers skade var en korsbåndsskade, hvilket betyder, at Laura Damgaard nu pludselig er en del af den danske EM-trup og dermed skal glide ind i den corona-boble, som spillerne skal leve i så længe de er med i EM.

- Jeg er stadig lidt forvirret over alt det, der skete i går. For der skete godt nok meget. Så jeg tror stadig, at jeg lige skal bruge lidt tid på at lande, men det er sjovt og spændende at være her, sagde Laura Damgaard, da folkebladet fik kontakt til hende fredag formiddag.

- Der har bare været så mange indtryk, og det hele har været så overvældende, så jeg tror faktisk ikke, at jeg kan huske alt, hvad der skete i går (torsdag, red.). Det hele er meget surrealistisk, og jeg har endnu ikke forstået, at jeg altså er med i EM-truppen og skal være med hele vejen. Men det skal nok komme stille og roligt, sagde den hurtige bagspiller.

Annonce

Absolut ingen forventninger

Hendes efterår har været ret blandet hos VHK. Hun har siddet meget på bænken, og har slet ikke haft den store rolle, som hun blev hentet til at have - men alligevel kan hun nu kalde sig dansk EM-spiller.

- Det virker da meget mærkeligt. Og jeg lyver jo ikke når jeg siger, at det vist ikke har været den perfekte optakt til EM. Men nu er jeg her - og det er nogle andre rammer, holdet er et andet, trænerteamet er et andet - og alt er anderledes, så jeg må bare gøre det så godt som muligt og få hjælp fra folkene her, sagde hun.

Og den hektiske indkaldelse betyder også, at hun ikke har de store forventninger til den rolle, som hun skal varetage på holdet.


Der har bare været så mange indtryk, og det hele har været så overvældende, så jeg tror faktisk ikke, at jeg kan huske alt, hvad der skete i går

Laura Damgaard, Viborg HK


- Jeg har absolut ingen forventninger. Jeg har slet ikke trænet med holdet endnu, så det skal jeg lige prøve - og så må vi se, hvordan det ser ud, men lige nu forventer jeg ingen stor rolle. Men jeg er selvfølgelig klar til at tage den rolle, som jeg ender med at få tildelt, sagde Laura Damgaard, der lige nu ikke føler sig ret godt rustet til at skulle præstere ved et EM.

- Lige nu føler jeg mig ikke supergodt rustet, så jeg glæder mig til at få et par træninger. Men jeg ved jo, at jeg har nogle af de samme kompetencer som Elver, så jeg skal jo prøve at sætte dem i spil på samme måde, som hun skulle have gjort. Men jeg ved jo godt, at det ikke er planen, at jeg skal ind og være startspiller, sagde den 24-årige hurtigløber.

- Men der skal nok blive plads til, at jeg også kan bringe det jeg kan i spil, siger Laura Damgaard, der er sikker på, at landsholdstjansen kan blive et boost.

- Det er et kæmpe skulderklap, at landstræneren tror på mig. Så det vil jeg tage udgangspunkt i - og så bliver det jo bare en oplevelse, hvor jeg virkelig skal suge til mig, sagde hun.

Som de andre EM-spillere skal hun nu leve i en boble, hvilket betyder rigtig meget tid på hotellet uden fysisk kontakt med folk udenfor.

- Det er meget mærkeligt, og jeg har jo ikke nået at forberede mig på det. Men jeg ved jo ikke, hvordan det plejer at være, da jeg ikke har prøvet det her før. Men det bliver da helt sikkert specielt og lidt hårdt. Men vi har gode mennesker omkring os til at hjælpe, sagde VHK-spilleren, som er sikker på, at hun er godt brugt når hun i løbet af december kan bryde boblen og vende hjem.

- Jeg vil helt sikkert være bombet. Jeg vil være fyldt med indtryk og for mig vil alt tilmed være helt nyt.  Så mon ikke jeg til den tid trænger til at komme hjem og koble af med familien, sagde Laura Damgaard.

Annonce

Giver selvtillid

Viborg HK havde i forvejen tre spillere med i den danske EM-trup, og cheftræner Jakob Vestergaard er mest af alt stolt over, at klubben nu leverer en fjerdedel af den danske 16-mandstrup.

- Udtagelsen af Laura giver god mening når man ser på, hvem hun skal afløse. De har helt sikkert set efter en duelspiller, og der er Laura prototypen på det, siger VHK-træneren.

Han har ikke selv benyttet Laura Damgaard voldsomt meget i dette efterår, hvor hun har stået i skyggen af spillere som Carin Strömberg, Kristina Jørgensen og Line Haugsted - og derfor ikke har spillet den helt store rolle i den grønne trøje.

- Men der er ingen tvivl om, at det giver noget selvtillid at blive udtaget til at spille i rødt og hvidt. Og vi håber, at vi så kan få gavn af det, når hun skal spille i grønt igen. Det vil give et boost af selvtillid at få sådan en udtagelse, siger VHK-træneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Alarm 112 For abonnenter

Bordelrøveren havde flere skumle planer i tankerne: Ville begå hjemmerøveri mod ældre rigmænd i Overlund

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Annonce