Annonce
Sport

Viborg HK skal sætte en ære i at forsvare godt

Rikke Poulsen mener, at Viborg HK skal have genfundet nogle af dyderne fra efteråret, hvor defensiven var blevet rigtig god. Arkivfoto: Morten Dueholm

Viborg HK har lukket for mange mål ind på det seneste, og det er et signal om, at man skal tilbage til nogle af de defensive dyder, som fungerede godt i en periode af efteråret, og som oftest fungerer i de europæiske kampe.

Viborg: Da Jakob Vestergaard tilbage i efteråret overtog Viborg HK efter fyringen af Allan Heine, udpegede den nye træner straks defensiven som et fokuspunkt.

VHK havde i sæsonens indledning lukket alt for mange mål ind, og det skulle der gøres noget ved, hvis holdet skulle på vinderkurs.

Mere simple forsvarsprincipper og stort fokus på defensiven i træningshallen gav pote. VHK kom tilbage på vindersporet og fik en fin afslutning på efteråret.

Men nu er den så gal igen. Især i den danske liga. VHK har i tre ud af seks ligakampe i 2019 lukket flere end 30 mål ind, og så bliver det altså bare langt sværere at vinde håndboldkampe.

Annonce

Usikkerhed spreder sig

Senest lukkede VHK 34 mål ind i udekampen mod Herning-Ikast, og målvogter Rikke Poulsen peger på, at det er et signal om, at det er på tide at vende tilbage til nogle af de dyder, som virkede så godt, da Jakob Vestergaard lige have overtaget trænersædet.

- Dengang var vi gode i den defensive del, hvor vi var gode til at arbejde for hinanden og til at tackle noget mere. Vi var aggressive og var virkelig på defensivt. Vi var nede på maksimalt at lukke 24-25 mål ind, og det var godt. For vi kan bare ikke vinde, hvis vi skal score over 30 mål hver gang, siger Rikke Poulsen, som tror på, at det smitter negativt af på forsvaret, når eksempelvis angrebsspillet ikke lykkes, som det var tilfældet mod Herning-Ikast Håndbold.

- Hvis vores angrebsspil bliver usikkert, så kan man også tage det med ned i forsvaret, hvor man så også bliver usikker - og så spreder det sig som ringe i vandet. Man bliver usikker på mange ting - selv om man, når man tænker sig om, godt ved, hvad man skal gøre, siger den erfarne målvogter.

Hun mener også, at VHK i ligaen har en tendens til at stresse og tage store chancer for at komme hurtigt tilbage, hvilket blot kaster endnu flere fejl af sig.

- Det er meget mærkeligt, at det går sådan i ligaen, for i EHF Cuppen har vi jo spillet godt - også selv om vi har været bagud. Der er det lykkedes os at spille fornuftigt, så vi er kommet tilbage i kampene. Så det er bare mærkeligt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Tre år med collager

Annonce