Annonce
Viborg HK

Viborg HK slog medaljerival - de grønne piger slog Odense i Ejby

Kristina Jørgensen viste igen ganske god form i VHK's træningskamp mod Odense. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg HK viste fin form i sommerens tredje testkamp. I Ejby på Fyn vandt Viborg HK med to mål over medaljerivalen Odense Håndbold.
Annonce

Håndbold: Viborg HK virker til at være ganske fint kørende en uges tid før sæsonens første tællende kamp.

I Ejby på Fyn vandt VHK med 26-24 over Odense Håndbold, der ligesom VHK spåes som en af de største medaljebejlere i den kommende sæson.

Gaspedalen blev presset helt i bund fra kampens start. Spillet var både hektisk og stresset - og i begyndelsen bekom det VHK bedst.

Ikke mindst Kristina Jørgensen var flyvende med flere scoringer i kampens indledning.

VHK kom også foran 4-1, men så begyndte fejlene at indfinde sig. Det betød, at Odense kom tilbage og faktisk gik forbi VHK.

Kristina Jørgensen holdt dog niveauet - og trods et brændt straffekast havde hun scoret fem mål før der var spillet 13 minutter.

Det var som om, at Odense havde lettere ved at finde hul i VHK-defensiven - og lettere ved at stække VHK, som ledte efter gode chancer.

Kampen i tal

Odense-Viborg HK 24-26 (14-15)

Håndbold, træningskamp i Ejby

Mål for Viborg HK: Kristina Jørgensen 7, Line Haugsted 5, Laura Damgaard 3, Stine Andersen 3, Moa Högdahl 2, Carin Strömberg 2, Maria Fisker 2, Amalie Grøn 1, Madeleine Östlund 1

Udvisninger: Odense 3, VHK 0

Derfor nåede Odense en overgang op på en føring på tre mål, men VHK lod sig ikke stresse. Gang på gang fik VHK lukket hullet op til Odense.

I halvlegens slutning var det VHK, som havde bedst fat - og det betød, at VHK kom fra baghjul og sikrede sig en pauseføring på 15-14.

Annonce

VHK var bedst i anden halvleg

VHK havde fået justeret nogle ting i pausen.

Det var nemlig de hvidklædte gæster, som begyndte anden halvleg klart bedst.

Emma Friberg tog godt fra i målet, mens Line Haugsted bød ind med et par fine scoringer.

Det gav VHK en føring på tre mål. Odense fik igen etableret en god defensiv, som tvang VHK til at arbejde hårdt for scoringerne, men også VHK havde nu godt fat i Odenses angreb.

Det betød, at VHK holdt en føring, som balancerede mellem en enkelt og to scoringer i en længere periode.

Det var tydeligt, at begge hold havde bedre fat defensivt, så der skulle efter pausen virkelig knokles for målene, der ellers haglede ind i første halvleg.

Med otte minutter igen nåede Odense op på 23-23 - og så var der ellers dømt en spændende afslutning.

VHK var dog ovenpå. Gæsterne kom foran med to mål, og selv om Odense reducerede, så var det VHK, som stadig var i teten.

Og da svenske Madeleine Östlund blev spillet fri på stregen i sidste minut kunne hun lukke kampen med en scoring til 26-24.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce