Annonce
Viborg HK

Viborg HK tabte knebent mod Champions League-hold i anden test

Kristina Jørgensen blev topscorer med syv mål mod Dortmund. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Viborg HK og Dortmund spillede fredag en yderst jævnbyrdig træningskamp. Viborg HK var et lille skridt foran i første halvleg, men det tyske hold var en tak bedre efter pausen og vandt med 28-27
Annonce

Håndbold: I sæsonens anden testkamp skulle Viborg HK på hjemmebane op mod hård modstand i form af Tysklands bedste hold, Dortmund.

Viborg HK's forsvar havde rigtig godt fat i begyndelsen af kampen, og der skulle gå knap fem minutter, før gæsterne fik scoret første gang - det var endda på straffekast.

Med Carin Strømberg, Line Haugsted, Majbritt Toft Hansen og Kristina Jørgensen i fireblokken kunne Viborg HK mønstre et forsvar med stor højde og fysik, og det var reelt kun via fløjene og på kontra, at Dortmund indledningsvis fik held til at overliste Viborg HK.

Hjemmeholdet førte 6-4 efter 13 minutters spil, hvor kampens første timeout blev taget. På det tidspsunkt havde unge Thilde Frandsen markeret sig med et par flotte kontramål og i den anden side var både Maria Fisker og Amalie Grøn træfsikre fra fløjen.

I bagkæden lynede Laura Damgaard flere gange med sit hurtige aftræk, mens andre bagspillere - især Line Haugsted - havde svært ved at få gang i skuddet fra distancen.

Dortmund havde som halvlegen skred nemmere ved at spille sig til chancer, og det var stadig fra fløjene, at tyskerne var farligst.

De to hold fulgtes nogenlunde ad på resultattavlen - dog med Viborg HK et lille skridt foran - og hjemmeholdet kunne gå til pause foran 15-14.

Desværre blev Majbritt Toft Hansen skadet i første halvleg, og hun forlod humpende hallen i pausen.

Annonce

Flere VHK-fejl

Viborg HK faldt i niveau i forsvaret i begyndelsen af anden halvleg, hvor Dortmund blandt andet fik sat nogle effektive angreb ind på VHK's backs, og indskiftede Emma Friberg havde svært ved at få fat i målet.

Dortmund var flere gange foran, men Kristina Jørgensen spillede stærkt og sørgede for, at Viborg HK hang på.

Der begyndte dog at snige sig flere og flere fejl ind i Viborg HK's angrebsspil, og med otte minutter igen førte Dortmund med 25-23.

Derefter smed Laura Damgaard bolden i hænderne på en modspiller, som løb kontra, og så var gæsterne foran med tre.

Laura Damgaard var dog ikke sådan at slå ud. I stedet strålede hun og stod for de tre næste VHK-scoringer.

Med to minutter tilbage var hjemmeholdet bagud med 26-28. Line Haugsted steg højt til vejrs og reducerede med et brag af et hopskud til 27-28, men først med 10 sekunder tilbage kom Viborg HK igen i boldbesiddelse.

Det endte med et frikast, som Kristina Jørgensen skød i Dortmund-paraderne, og dermed sluttede kampen med en tysk sejr på et mål.

Kampen i tal

Viborg HK - Dortmund 27-28 (15-14)

Mål Viborg HK: Kristina Jørgensen 7, Laura Damgaard 6, Line Haugsted 4, Carin Strömberg 3, Maria Fisker 2, Amalie Grøn 2, Thilde Frandsen 2, Madeleine Östlund 1

Udvisninger: Viborg HK 2 (Thilde Frandsen, Carin Strömberg), Dortmund 1

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce