Annonce
Viborg HK

Viborg HK-talenter er trukket i fodboldstøvlerne

Viborg HK's U17-talenter træner i øjeblikket på græsbanerne på Paradepladsen. Foto: Tonny Hoberg
U17-pigerne fra Viborg HK er atter begyndt at træne sammen efter mere end to måneders corona-pause. Det foregår på græs, og årgangens nye cheftræner, Tonny Hoberg, melder om god form blandt de spirrende håndboldspillere.
Annonce

Viborg: Håndboldspillere i fodboldstøvler.

Det er den aktuelle virkelighed for Viborg HK's U17-piger, som i to uger har trænet på græsbanerne på Paradepladsen. Turneringerne blev afblæst tilbage i marts, og der skulle altså gå mere end to måneder, før harpiksbøtten atter blev dirket op.

Men ungdomsholdene har endnu ikke fået lov til at rykke ind på halgulvet, og derfor må de nøjes med at træne i mindre grupper under åben himmel.

Det fungerer dog, fortæller årgangens nye cheftræner, Tonny Hoberg.

- Vi har fem græsbaner til rådighed, og de er fuldstændigt top-trimmede og i orden. Der har kommunen gjort et godt stykke arbejde, beretter han.

Selvom corona-nedlukningen har stået på længe, betyder det ikke, at de unge talenter har ligget på den lade side. Med sig hjem fik de et træningsprogram, og Tonny Hoberg kan tydeligt se, at det er blevet overholdt, når pigerne spæner rundt i de nimands-grupper, som de i øjeblikket træner i.

- Langt hovedparten af pigerne har passet selvtræningen, så de er faktisk i god form. Jeg frygtede jo lidt for, om de ville gå rundt i 70-80 dage uden at røre sig, men det ser rigtig godt ud. Og så har alle de nye også forstået budskabet med, at vi her i Viborg holder os i form, fortæller Tonny Hoberg, som i den kommende sæson kommer til at råde over 64 spillere.

Førsteholdet får nok ikke engang tid til at holde sommerferie. Vi bliver nødt til at klø på, men er der nogle, som skal rejse med familien, så er det selvfølgelig okay. Men vi bliver presset på tiden. Vi skal igennem nogle træningsmæssige delmål, og jeg vil være frygteligt ked af det, hvis vi i starten af sæsonen render ind i overbelastningsskader.

Annonce

Savner samværet

Det er en bemærkelsesværdigt stor årgang, som Tonny Hoberg skal aktivere hen over det næste år.

En del kommer tilbage fra efterskoleophold, og så er det lykkedes at hente flere talenter udefra.

I løbet af de to første træningsuger er lige knapt 40 piger mødt op, og den nye cheftræner kan godt mærke, at de har savnet samværet.

- Og så savner de selvfølgelig også at kunne kaste og gribe en bold og spille nogen kampe, men jeg kan mærke, at de i endnu højere grad har savnet at være sammen, fortæller han.

Når alle spillere møder ind i løbet af sommeren, forventer Tonny Hoberg, at konkurrencen om pladserne bliver vild. Og det er sundt, mener han.

- Alle får chancen for at vise sig frem, og der er ingen, som er blevet lovet noget. Jeg kan allerede nu se, at pigerne er klar på konkurrencen i år. Vi har to-tre spillere på hver position, som har rigtig meget potentiale. Vi skal allerede nu lære dem at modstå det her forventningpres, som vil følge dem fremover, hvis de vil spille liga, siger Tonny Hoberg, som forventer, at både første- og andetholdet bliver særdeles konkurrencedygtige.

- Jeg tør godt sige, at vi i hvert fald ikke er dårligere end sidste sæson, slår han fast.

Annonce

Ikke tid til ferie

Der er endnu nogle måneder til, at der skal spilles om point, og inden da skal Hobergs tropper arbejde hårdt.

Selvom han endnu ikke ved, hvornår de atter kan drible rundt på et halgulv, skal der lægges flere lag på - både form- og håndboldmæssigt.

- Førsteholdet får nok ikke engang tid til at holde sommerferie. Vi bliver nødt til at klø på, men er der nogle, som skal rejse med familien, så er det selvfølgelig okay. Men vi bliver presset på tiden. Vi skal klare nogle træningsmæssige delmål, og jeg vil være frygteligt ked af det, hvis vi i starten af sæsonen render ind i overbelastningsskader, fortæller Tonny Hoberg.

Trænerteamet har endnu ikke lagt sig fast på en spillestil. Først skal både nye og gamle spillere nemlig ses an, men sikkert er det, at der vil være synergi mellem de to bedste hold.

- Første- og andetholdstruppen kommer til at træne en del sammen, og der skal være plads til, at vi kan rokere rundt blandt dem som præsterer godt, siger Tonny Hoberg, som håber på, at rigtig håndboldtræning i en hal snart erstatter aktiviteterne på græs.

- Jeg håber snart, at der sker noget. Vi glæder os i hvert fald helt vildt.

Håndboldsko er skiftet ud med fodboldstøvler. Foto: Tonny Hoberg
Foto: Tonny Hoberg
Tonny Hoberg har fået sine U17-piger på græs. Her træner de i mindre grupper, indtil de får lov at rykke indendøre. Arkivfoto: Morten Dueholm
U17-årgangen i Viborg HK bliver stor i den kommende sæson. I skrivende stund har 64 spillere meldt sig under fanerne. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce