Annonce
Sport

Viborg HK-træner forventer stor håndboldpropaganda i afgørende DM-semifinale

Jakob Vestergaard kunne juble efter lørdagens sejr i den anden DM-semifinale. Tirsdag aften skal han prøve at skaffe endnu en sejr - lykkes det, så skal VHK spille DM-finale allerede i weekenden. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Viborg HK's cheftræner Jakob Vestergaard forventer, at både Herning-Ikast og Viborg HK får brug for alle værktøjer i kassen i den afgørende DM-semifinale. Og så tror han på en kamp, som bliver en god reklame for sporten.

Håndbold: Herning-Ikast vandt første slag.

Viborg HK vandt det andet.

Og lige nu sidder håndboldgeneralerne Jakob Vestergaard og Kasper Christensen i henholdsvis Viborg og Herning-Ikast og tænker over, hvilke skaktræk, der skal til for at vinde det tredje og afgørende slag og sende sin klub i DM-finalen.

Annonce

- Det er først og fremmest megaspændende, for vi er glade for, at vi er kommet så langt. Vi har spillet en super sæson, hvor vi langt henad vejen har spillet stabilt. Og det har givet os et boost med den seneste sejr, siger Jakob Vestergaard, som kan mindes masser af gode og tætte kampe mod Herning-Ikast sæsonen igennem

- Vi har duelleret mod HIH igennem hele sæsonen, og vi har spillet nogle brandgode kampe mod hinanden. Og så er det bare vildt spændende, at det hele står og falder med en enkelt kamp, siger træneren, som nyder de her travle og intense perioder, hvor kampene falder tæt - og hvor spændingen er i top.

Begge trænere har utvivlsomt genset lørdagens kamp flere gange i bestræbelserne på at justere tingene til egen fordel.

- Det er netop et spil, som er noget af det sjoveste og allermest spændende. Og det kræver mange arbejdstimer. Men jeg vælger at se det fra den positive side i stedet for at se det som stressende eller angstprovokerende.

- Vi er glade for, at vi stadig selv kan afgøre tingene og spille os i den finale, så der er noget at se til, men det er på den gode måde, siger VHK-træneren, der godt kan mærke, at der i disse uger er noget ekstra på spil, da der uanset hvad vil være stor forskel på at skulle spille om en DM-titel - eller blot om en bronzemedalje.

Alt spilles ud

Den afgørende DM-semifinale spilles i Ikast tirsdag klokken 20.30.

Og fremgangsmåden er uden mange dikkedarer. Vinderen af kampen går i DM-finalen, mens taberen spiller om bronze.


Der bliver brug for alle taktiske ting, alle spillere og alle fine eller ufine tricks. For det er jo en kulmination på lang tids forberedelse

Jakob Vestergaard, cheftræner i VHK


Og skulle kampen ende uafgjort, så venter der altså et drama med forlænget spilletid - og muligvis straffekast-konkurrence.

Og cheftræner Jakob Vestergaard forventer, at man igen kan se frem til en tæt kamp, hvor de to hold vil skiftes til at være i førersædet.

- Jeg forventer, at vi kommer til at skiftes til at tage initiativer mod hinanden. Og så forventer jeg at se to hold, som går hele vejen og spiller alt ud, hvad man har i værktøjskassen. Der bliver brug for alle taktiske ting, alle spillere og alle fine eller ufine tricks. For det er jo en kulmination på lang tids forberedelse, siger træneren.

- Og jeg forventer faktisk også, at spillet bliver forholdsvis flot, hvilket der måske ikke er mange, der forventer i så vigtig en kamp. Men jeg synes, at HIH og vi begge har spillet flot i de to første semifinaler, som er blevet afviklet på et højt nationalt og internationalt niveau.

- Så jeg tænker, at vi får set hele paletten fra spænding, krig og fight. Men også en rigtig god håndboldpropaganda, siger træneren, der har en stor tro på, at VHK kan løse opgaven.

Annonce

Nøglen er god opdækning

Målvogter Anna Kristensen går ind til den afgørende kamp med en god fornemmelse.

- Jeg synes, at vi spillede en rigtig god kamp i lørdags, og vi skal bare prøve at ramme det samme niveau eller i hvert fald noget i den retning. Så tror jeg, at vi har en god chance, siger målvogteren.

Anna Kristensen er sikker på, at hvis VHK kan etablere et ligeså stærkt forsvar, som i den seneste semifinale - så får Herning-Ikast det svært. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

- Hvis vi dækker op, som vi gjorde i lørdags, så får Herning-Ikast det svært, siger Anna Kristensen.

Hun er glad for, at semifinalekampene falder tæt, så spændingen og afgørelsen ikke bliver trukket i langdrag.

- Det bliver rart at få det afgjort, for det er da noget, som man går og tænker over, og det fylder helt vildt meget, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner tripper efter at komme i sving - har en måned til at finpudse og skærpe superligaholdet

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Annonce