Annonce
Sport

Viborg HK-trio om semifinalemodstander - et hold i form

Viborg HK tabte slutspilskampen i Odense. Derfor er det Herning-Ikast Håndbold, som viborgenserne skal møde i semifinalerne. Foto: Tim Kildeborg Jensen Ritzau Scanpix
Efter kampen mod Odense Håndbold kunne Viborg HK konstatere, at det bliver Herning-Ikast Håndbold, som venter i semifinalerne. Og det er en formstærk modstander.

Håndbold: VHK formåede ikke at besejre Odense Håndbold onsdag eftermiddag, og kunne derfor ikke fastholde førstepladsen i slutspilspuljen. I den anden pulje slog Herning-Ikast Håndbold samtidigt Esbjerg, og det er derfor HIH som venter, når VHK skal spille semifinaler.

Det udfald blev modtaget fint af VHK-truppen efter lørdagens opgør på Fyn. Her var indstillingen, at begge hold var dygtige, og at modstanderen ikke havde den store betydning for viborgenserne.

- Jeg er egentlig bare træt af, at vi tabte i dag. Vi hader at tabe. Men jeg glæder mig til at møde HIH. De er gode og har et godt flow lige nu. Så det bliver spændende - vi glæder os til at møde et godt hold. Det er altid fedt, at møde de bedste hold, sagde Kristina Jørgensen umiddelbart efter nederlaget til Odense Håndbold.

Annonce

VHK-stregen Ida Marie Dahl havde omtrent samme holdning, som VHK-kollegaen.

- Jeg synes, at det er hip som hap, om vi skulle møde Esbjerg eller Herning. Vi skal være ekstremt skarpe for at slå begge hold. Så det er helt fint, at det blev HIH. Det glæder vi os til, sagde Ida Marie Dahl.

Kampen i tal

Odense Håndbold - Viborg HK 30-25 (17-13)

Bambusa Ligaen, slutspil, 6. spillerunde

Målscorere VHK: Kristina Jørgensen 10, Line Haugsted 4, Maria Fisker 4, Thilde Frandsen 2, Majbritt Toft Hansen 2, Laura Damgaard 2, Ida Marie Dahl 1

Udvisninger: Odense Håndbold 2, VHK 2

Dommere: Mads Hansen og Jesper Madsen

- HIH har måske en lidt smallere trup end Esbjerg. Men altså - vi har haft nogle spændende kampe mod dem, men vi har også fået nogle snittere af dem. Så det er lidt sådan et hold, hvor det kan gå begge veje. Men jeg tror, at vi har gode odds over tre kampe, sagde Ida Marie Dahl.

- Spillede ikke på de højeste tangenter

Også VHK-cheftræner Jakob Vestergaard nåede efter kampen at forholde sig til den kommende semifinale-modstander.

- Altså når man tager til Esbjerg og vinder med mange mål, som de gjorde i dag, det vidner om, at de rammer topformen på det helt rigtige tidspunkt. De er 'on fire', og det skal vi forberede os på. Vi skal hjem og kigge på det. Vi har tabt til dem en gang, og vi har slået dem. Så det er en svær opgave, men det er jo ikke en umulig opgave, sagde Jakob Vestergaard.


Altså når man tager til Esbjerg og vinder med mange mål, som de gjorde i dag, det vidner om, at de rammer topformen på det helt rigtige tidspunkt. De er 'on fire', og det skal vi forberede os på.

Jakob Vestergaard, cheftræner i VHK


- De har en dygtig norsk bagkæde, en god keeper og er generelt bare gode hele vejen rundt, sagde Jakob Vestergaard.

VHK-træneren var på trods af femmåls-nederlaget til Odense Håndbold langt hen af vejen tilfreds med sit hold. VHK var til kampen decimeret i truppen, da både Moa Högdahl og Carin Strömberg var ukampdygtige.

- Odense var gode og spillede godt. Samtidigt laver vi nogle tekniske fejl i vores kontra, som vi ikke normalt gør. Men vi spiller fremragende 7 mod 6, og kunne egentlig være kommet tilbage, da der var tre minutter igen. Men jeg er faktisk tilfreds med mange ting i vores spil, sagde Jakob Vestergaard.

- Men mod de bedste hold skal man spille på de højeste tangenter. Og det gjorde vi ikke i dag.

Da Herning-Ikast vandt den anden slutspilspulje, så har VHKs modstandere hjemmebane i både den første semifinale og i en eventuelt tredje semifinalekamp.

Den første DM-semifinale spilles onsdag den 12. maj klokken 20.30 i Ikast, hvorefter VHK har hjemmebane lørdag den 15. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce