Annonce
Sport

Viborg HK uddeler næppe klø igen - men nødvendig slutspilsejr over Odense skal gerne komme i første hug

Kristina Jørgensen og kompagni jagter en ny sejr over Odense Håndbold - denne gang i slutspillet. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Odense kan spille håndbold i verdensklasse, og derfor regner profil og træner med en yderst tæt slutspilskamp torsdag, selv om Viborg HK udraderede fynboerne i de to holds seneste møde.

Håndbold: Det er under en måned siden, at Viborg HK tog til Odense og slog ligaens daværende nummer et med 12 mål.

Nu mødes de to mandskaber igen. Denne gang i slutspillet i Vibocold Arena.

Mens Viborg HK efter en famlende indledning på slutspillet storsejrede over Aarhus United i den seneste kamp, så er Odense uden sejr efter de første to kampe.

Det får imidlertid ikke Kristina Jørgensen til at regne med andet end en hamrende hård kamp torsdag aften.

- Jeg forventer en megatæt og spændende kamp mellem to hold, som vil gøre alt for at vinde. Odense har spillere i verdensklasse, som ved, hvornår det virkelig gælder, så jeg forventer at se deres rutine i den her kamp, siger Kristina Jørgensen, som i alt har scoret 19 gange i Viborg HK's to første slutspilskampe.

Formbarometer

Sådan har Viborg HK og Odense Håndbold klaret sig i de seneste fem kampe i den danske liga:

Viborg HK - Aarhus United 30-15 (slutspil) - sejr

Nykøbing Falster - Viborg HK 33-32 (slutspil) - nederlag

Odense - Viborg HK 21-33 (grundspil) - sejr

Viborg HK - Team Esbjerg 33-34 (grundspil) - nederlag

Randers HK - Viborg HK 26-29 (grundspil) - sejr

------------------------------

Odense - Nykøbing Falster 27-27 (slutspil) - uafgjort

Aarhus United - Odense 27-26 (slutspil) - nederlag

Odense - Viborg HK 21-33 (grundspil) - nederlag

Vendsyssel - Odense 25-33 (grundspil) - sejr

Odense - København 32-27 (grundspil) - sejr

Også Viborg HK's træner Jakob Vestergaard er indstillet på at skulle møde et markant stærkere Odense-hold, end tilfældet var i den sidste kamp i grundspillet.

- Vi lægger ikke så meget i den kamp, selv om vi var glade og stolte over sejren, som gav os selvtillid og tro på tingene. Der var mange ting i den kamp, som ikke gik Odenses vej, siger Jakob Vestergaard og nævner skader samt et rødt godt til Nycke Groot.

- Jeg forventer, at begge hold denne gang er toptunet og forberedt ned til den mindste detalje - og er klar til at gå hele vejen for at få en sejr, siger Jakob Vestergaard.

VHK-træneren kan dog godt se, at Odense har haft svært ved at ramme topniveauet i de seneste uger.

- Der er ingen tvivl om, at Odense har haft sit at slås med, og det har primært været på grund af skader og noget corona. Men kigger jeg på Odenses nuværende startopstilling, så er det jo et hold, som er supergodt besat på alle pladser.

- Odense kan uden problemer spille verdensklasse-håndbold, og så får vi noget at se til, siger Jakob Vestergaard og peger på, at Odense inden mødet med Viborg HK i grundspillets sidste spillerunde lå til at vinde grundspillet og gå videre i Champions League.

Annonce

Forsvaret er nøglen

Men trods Odenses styrke skal der ikke herske nogen tvivl om, at Viborg HK går benhårdt efter at gøre rent bord på hjemmebane i slutspillet. Første skridt blev taget mod Aarhus - det næste skal tages mod Odense.

- Det er helt vildt vigtigt at holde vores hjemmebane, hvor vi har en stor tro på, at vi kan få point mod alle hold. Vi spillede en god kamp mod Aarhus, hvor vi dækkede rigtig godt op, og det bliver også nøglen til at vinde over Odense, siger Kristina Jørgensen, som bliver bakket op af sin træner.

- Kan vi dække godt op, og får vi mange redninger fra vores målvogtere, så kan vi komme til at løbe stærkt og få intensitet i vores spil. Sker det, er vi kommet et godt stykke ad vejen mod en sejr, siger Jakob Vestergaard.


Kan vi dække godt op, og får vi mange redninger fra vores målvogtere, så kan vi komme til at løbe stærkt og få intensitet i vores spil

Jakob Vestergaard


- Det ville være vanvittigt godt at vinde den her kamp. Jeg forventer, at vi skal vinde over Odense enten på hjemme- eller udebane for at komme videre til DM-semifinalerne, og det vil alt andet lige være nemmere at vinde i Vibocold Arena, siger VHK-træneren.

På nær Pauline Bøgelund og Amalie Grøn forventer Jakob Vestergaard, at alle spillere i truppen vil være klar til mødet med Odense.

- På det her tidspunkt af sæsonen bøvler vi altid med nogle småting, men jeg regner med at kunne stille i stærkeste opstilling, siger Jakob Vestergaard.

Efter kampen mod Odense venter der en landskampspause på halvanden uge, hvor Viborg HK må sige farvel til en stor del af truppen.

- Jeg glæder mig altid til at komme med landsholdet, og det gør jeg også denne gang.  Jeg har dog ikke tidligere prøvet sådan et afbræk midt i slutspillet, men det kan nok også et eller andet, siger Kristina Jørgensen, der sørger for at være så klar som muligt til de situationer, som venter hende - om det så er med klub- eller landshold.

Jakob Vestergaard forventer markant mere modstand fra Odense, end tilfældet var i grundspillets sidste kamp. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

"Arnolds spådom": Første smagsprøve på nyt teaters revolutionerende scenekunst gives under Snapsting

Annonce