Annonce
Sport

Viborg HK vil viske blamage væk - jagter oprejsning i Frankrig

Viborg HK rejste lørdag til Frankrig, hvor den sidste gruppekamp i EHF Cuppen skal spilles. Foto: Christian Hald.

Viborg HK er allerede videre i EHF Cuppen, men derfor er det alligevel en vigtig tur til Besancon i Frankrig, som Ann Grete Nørgaard, Line Haugsted og de andre spillere er på i denne weekend. Der er meget at revanchere.

Besancon: Egentlig er der ikke meget at spille om, når Viborg HK søndag aften møder Besancon fra Frankrig på udebane i EHF Cuppen - og så alligevel.

For selv om Viborg HK allerede har sikret sig førstepladsen i sin EHF Cup-pulje og dermed har booket billet til kvartfinalerne i marts, så har man meget at revanchere under turen til det østlige Frankrig. Viborg HK blev i onsdags klædt af til skindet i den hjemlige liga og tabte med 21-34 til Herning-Ikast, og den indsats vil VHK-spillerne hurtigst muligt distancere sig fra.

- Vi har meget at bevise over for os selv. Der er mange ting, vi skal have rettet op på i forhold til det udtryk, vi gerne vil efterlade, når vi har spillet kamp. Indsatsen mod Herning-Ikast skal viskes væk, og på den her tur til Frankrig skal vi finde noget energi og moral, som vi kan tage med til de næste kampe, sagde Ann Grete Nørgaard.

Klokken 6.00 lørdag morgen satte Viborg HK-spillerne sig i bussen for at køre mod Hamborg Lufthavn. Det var uden Stine Bodholt, som bliver hjemme i Viborg for at pleje en forstuvet fod, og heller ikke Moa Högdahl var med, da hun er blevet syg. Dermed har Viborg HK 13 spillere med til kampen. Heraf er tre målvogtere, mens der også er blevet plads til U18-spillerne Anne Hykkelbjerg og Marianne Haugsted.

Storesøster Line Haugsted var også på plads i bussen, og hun er enig med Ann Grete Nørgaard i, at det er tid til at rette op på midtugens blamage.

- Vi må både kigge indad hver især og stå sammen som et hold. Vi skal gøre hinanden gode og fokusere på de ting, som vi gør godt i kampene. Vi må acceptere, at vi ikke kan score hver gang, og så skal vi holde hovedet koldt i stedet for at stresse, hvis vi kommer bagud med to-tre mål. Vi kan jo snildt hente sådan et forspring, sagde Line Haugsted.

Hun ser frem til at komme til Frankrig, selv om kampen ikke har den store sportslige betydning.

- Jeg glæder mig altid til at komme af sted, for det er hyggeligt at komme på tur med holdet. Jeg håber, at vi kan blive ved med at præstere godt i Europa, hvor vi kan komme op på 12 sejre i træk. Og så skal vi selvfølgelig have styr på nogle ting, efter vi valgte at præstere så dårligt mod Herning-Ikast, sagde Line Haugsted.

Annonce
Delegationen var en time forsinket, da den ankom til Basel. Foto: Christian Hald

Stabiliteten har manglet

Line Haugsted har i 2019 endelig fået nogenlunde styr på den tå, som længe har hæmmet hende og i perioder holdt hende fra banen. I nogle kampe har hun højtflyvende hamret boldene i nettet, men stabiliteten har manglet hos Haugsted, som i andre kampe har været noget nær anonym.

- Jeg begyndte godt i januar, men så havde jeg en lille nedtur, hvor jeg døjede med noget sygdom og lidt med tåen. Det har været frustrerende, og det har også været svært at spille godt, når ingen andre har gjort det. Jeg er kommet til at tvivle lidt på mig selv. Jeg skal arbejde på at komme i de situationer, hvor jeg er allerbedst, og det gælder sådan set for os alle sammen, sagde Line Haugsted.

Også Ann Grete Nørgaard på venstrefløjen har savnet stabilitet i sit spil i 2019. Fløjen har ikke været så afslutningssikker, som hun plejer at være.

- Jeg synes, det har været fint i de europæiske kampe, men jeg har desværre fulgt holdets kurve i ligaen. Jeg skal tage et stort ansvar i defensiven, så vi får skabt noget tryghed og kompakthed i vores forsvar. I angrebet skal jeg være bedre til at udnytte chancerne, når de opstår, og måske skal jeg være bedre til at bede om bolden ude på fløjen, så jeg kan aflaste bagspillerne noget mere i forhold til afslutninger.

- Jeg kan også være med til at sørge for, at vi får en anden angrebsrytme ved for eksempel at lave et indløb eller lave en tomandsaftale, som vi så kan udføre, siger Ann Grete Nørgaard, som kalder indsatsen mod Herning-Ikast i onsdags for et lavpunkt.

- Den kamp skal være et wakeup call for os. Vi har et hold med rigtig dygtige spillere, men vi har manglet noget rygrad. Vi bliver nødt til at vise noget mere udstråling og kaste os over alle bolde. Nu skal vi være sammen på den her tur til Frankrig og bruge den til at få skabt en god stemning på holdet. Så det bliver dejligt at komme af sted, sagde Ann Grete Nørgaard.

Viborg HK møder Besancon på udebane søndag klokken 18.

Folkebladets Christian Hald er med på turen, så tjek viborgfolkeblad.dk for seneste nyt fra VHK-lejren. Han vil desuden liveblogge fra søndagens kamp.

Viborg HK tog turen fra Basel til Besancon i bus. Lørdag aften var der træning i det franske. Hold øje med viborgfolkeblad.dk, hvor der er mere optakt til kampen. Foto: Christian Hald.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce