Annonce
Sport

Viborg HK vinder på Falster: Skadesplaget hjemmehold kunne ikke følge med

Viborg HK vandt mandag aften med 26-21 mod Nykøbing Falster Håndbold Foto: Morten Pedersen
Det var et skadesplaget Nykøbing-hold, som tog i mod Viborg HK i mandagens kamp på Falster, og efter 50 tætte minutter, kunne gæsterne til sidst løbe fra et afkræftet hjemmehold.
Annonce

Nykøbing Falster: Kampens indledning blev afviklet i et hæsblæsende tempo, og begge hold kom relativt let til scoringer. Efter seks minutters spil stod det 5-4 til hjemmeholdet.

Dernæst faldt der en anelse ro på, og VHK fandt ind i en god periode. NFH havde i starten let ved at spille sig til chancer, men de grønblusede fik godt fat, og vendte 5-4 til 5-7 på fem minutter.

Det høje tempo begyndte at indfinde sig igen, og det var som om, at det faldt ud til NFH's fordel. De kom igen let til de gode afslutningsmuligheder, men Anna Kristensen tog ganske godt fra nede i målet. Dog kiksede VHK lidt i kontrafasen. Blandt andet symboliseret ved to Stine Andersen-afbrændere indenfor det samme minut.

Efter små 20 minutter var NFH igen foran. Viborg var på det tidspunkt to mand i undertal, og havde generelt en periode med dårligt spil i begge ender af banen. Kristina Jørgensen var lyspunktet i angrebet, hvor hun med gode stregindspil og knaldhårde afslutninger lod VHK følge med hjemmeholdet.

Viborg HK havde svært ved at score i det etablerede angrebsspil, og effektiviteten var nærmest ikke eksisterende. Halvlegen var generelt plaget af en del tekniske fejl qua det høje tempo, og det slap NFH altså bedst fra. De kunne gå til pause med en føring på 14-12.

Kampen i tal

Nykøbing Falster Håndbold - Viborg HK 21-26 (14-12)

Håndboldligaen, kvinder

Mål for Viborg HK: Kristina Jørgensen 5, Pauline Bøgelund 4, Majbritt Toft Hansen 4, Laura Damgaard 3, Carin Strømberg 3, Stine Andersen 2, Line Haugsted 2, Amalie Grøn 1, Maria Fisker 1, Ide-Marie Dahl 1

Udvisninger: 3 NFH, 5 Viborg HK

Tilskuere: 912

Dommere: Karina Christiansen, Line Hesseldal Hansen

Viborg fik en rigtig dårlig start på halvlegen. Moa Högdahl og Line Haugsted kom ind i offensiven. De fik begge afslutninger, men brændte, ligesom Stine Andersen på højrefløjen fortsat ikke kunne få tingene til at spille afslutningsmæssigt.

Forsvarsmæssigt blev det meget fint i anden halvleg, og specielt paradespillet var godt i halvegens indledning. NFH begyndte at blive trætte. De havde trukket store veksler på samtlige spillere grundet de mange skader. Line Haugsted fik lidt medvind og satte to hurtige kasser, forsvaret fortsatte de gode takter og med et kvarter igen kunne Carin Strømberg udligne.

NFH's træthed og manglende bredde blev mere og mere udtalt, og de smed mange bolde væk. Det samme gjorde VHK, der virkelig manglede skarphed i offensiven. Der blev brændt, brændt og brændt, og specielt fløjene manglede skarphed. Stine Andersen havde en del kiksere, og da Anne-Sofie Filtenborg afløste, brændte hun også.

Vi skulle faktisk helt hen i det 53. minut før VHK kunne bringe sig foran med 19-20. Derfra så de sig ikke tilbage. Kristina Jørgensen stemplede igen ind i offensiven, og gæsterne kunne relativt let trække fra til sidst.

Kampen endte med 21-26, og Viborg hentede dermed den anden udesejr i træk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder ser ingen let løsning på Trappetorvs-ballade: Man kan højst flytte problemet et andet sted hen

Viborg HK For abonnenter

2020 har været det værste år nogensinde - men forlængelse giver skadet stregspiller grønt fremtidshåb

Annonce