Annonce
Viborg

Viborg-julefilm får sin længe ventede premiere i november

"Julemandens Datter 2 – Jagten på Kong Vinters krystal" får premiere den 12. september. Pressefoto.
Man kan nu se traileren til den kommende julefilm, Julemandens Datter 2. Den er akkurat ligesom sin forgænger filmet i Viborg.
Annonce

Viborg: Den 12. november dukker Viborg igen op på det store lærred. Det sker, når byen atter indtager en hovedrolle i en dansk julefilm.

Allerede fra i dag kan man se en trailer for filmen, ligesom filmplakaten er blevet frigivet.

Den kommende familiefilm er en opfølgning på Julemandens Datter, der udkom i 2018.

Tæt på 200.000 danske og norske biografgængere satte sig dengang til rette og så den danske familiefilm, samtidig med at de fik en god dosis viborgensisk julestemning ind på nethinden.

Byrådet betalte dengang halvanden million kroner for at måtte lægge landskab til, og oplevelsen var så god, at politikerne valgte at slå til igen. Denne gang hævede de indsatsen og lagde to millioner kommunale kampagnekroner på bordet, så Viborg nu blev den eneste kulisse for filmen, der har fået navnet Julemandens Datter 2 – Jagten på Kong Vinters krystal.

Egentlig skulle den have haft premiere sidste år, men af gode og filmtekniske årsager blev optagelserne forsinket, så hvis man har  ventet med spænding på filmen, så har man ventet længe.

Annonce

Tredje Viborg-premiere

Men nu sker det altså snart.

Filmen får urpremiere i Fotorama i Viborg allerede den 5. november. Det vil til den tid være tredje gang, at den røde løber rulles ud for en julefilmspremiere i Viborg. Foruden de to Julemandens Datter-film nåede Viborg også at medvirke i "Emma og Julemanden" i 2015.

I en pressemeddelse i anledning af den nye trailer for Julemandens Datter 2 beskrives filmen som "et magisk og spændende juleeventyr". Ligesom i den første film medvirker blandt andre Martin Buch, Mia Lyhne, Kristian Halken og Ulf Pilgaard.

Julemandens Datter 2 er blandt andet optaget i den gale landsretsbygning og Sortebrødre Kirke. Pressefoto.

Filmens hovedperson spilles igen af unge Ella Testa Kusk, der i rollen som Lucia er den første pige nogensinde på "Den internationale julemandsskole".

Midt i de travle juleforberedelser bliver Kong Vinters magiske krystal, der giver kræfter til alle julemænd, stjålet, og nu er selve julen i fare for alle verdens børn.

Lucias bedste ven, Oscar, kommer under mistanke for tyveriet, og Lucia er den eneste, der tror på hans uskyld. Men da de leder efter den rigtige tyv, kommer Lucia og Oscar på sporet af et hemmeligt broderskab, der ønsker at slukke julens hjerte for evigt. Nu er det op til de to bedste venner at finde krystallen og sikre, at det alligevel bliver jul.

"Julemandens Datter 2 – Jagten på Kong Vinters krystal" er instrueret af Christian Dyekjær, der også instruerede forgængeren Julemandens Datter. Deluca Film står ligesom de forrige gange for produktionen af filmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

VFF sætter sig tungt på førstepladsen - slår Silkeborg i topopgør

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce