Annonce
Kultur

Viborg Julerevy er klar med en vaskeægte western

Gitte Elsborg og de fire herrer bag hende trækker i hatte og veste og spiller "De red nedenom" i årets julerevy. Pressefoto
Traditionen tro disker Viborg Julerevy op med en varm forestilling i de mørke måneder. I år er det intet mindre end en western med alt, hvad det indebærer.

Viborg: Der er ikke mange, der kan få jul, western og Viborg til at gå op i en højere enhed, men det er netop det, Viborg Julerevy forsøger sig med, når man næste måned præsenterer "De red nedenom" i Vestermarkens Forsamlingshus.

Nogle vil måske mene, det følgende er inspireret af virkeligheden, men det er op til hver enkelt at beslutte for sig selv.

Revyen er i hvert fald sat i en ramme, hvor alt er gået Viborg forbi. Der er ingen motorvej, ingen højhuse, befolkningstallet falder, midtbyens forretninger dør, der mangler parkeringspladser, og turistkontoret er lukket.

Under ledelse af sheriffen, Wilbek the Kid, skal byen på ret køl igen, og der skal skabes noget liv. Derfor laver man byen om til én stor forlystelsespark: Wildburg Western Park.

Og så er scenen ligesom sat.

Annonce

Fuld af skæve karakterer

Med blot fem skuespillere, Gitte Elsborg, Jesper Kløjgård, Carsten Kennild, Flemming Graversen og Lasse Ross, udfolder historien sig på scenen. Der er historier om cowboys, indianere, letlevende damer af alle køn, veganer-gribbe, mexicanske indvandrere og politiske dueller med pistol og kniv.

- Julerevyen har aldrig kunnet prale af at være pæn, siger instruktør Hans Henrik Øster Andersen og forklarer videre, at revyen forsøger at kaste netop pænheden og korrektheden af sig.

Hvorfor?

- Fordi vi skal kigge, lytte og mærke ordentligt efter hos os selv og hos hinanden. Vi skal ikke lade os nøjes med det overfladiske smil, den rigtige mening, den manglende nysgerrighed, eller det manglende mod til at turde kigge efter bag facaderne, siger Hans Henrik Øster Andersen.

Viborg Julerevy 2019, "De red nedenom" spiller den 22., 23., 29. og 30. november såvel som den 6., 7., 13. og 14. december. Billetsalget er allerede i fuld gang, og mere end halvdelen af de 680 billetter er solgt efter bare to uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dansk filmdronning er savnet i Berlin

Annonce