Annonce
Sport

Viborg-klub vil give OL-løber en hjælpende hånd

Viborg Atletik og Motion vil prøve at give OL-løberen Thijs Nijhuis de bedst mulige betingelser for at forberede sig frem mod OL til sommer. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Thijs Nijhuis modtager i forvejen støtte fra Viborg Atletik og Motion og flere lokale sponsorer. Men nu vil klubben forsøge at indsamle yderligere midler til OL-løberen via et arrangement på Viborg Katedralskole.

Viborg: Historien om Thijs Nijhuis er en spændende historie om en bondedreng fra Sparkær, som var glad for at løbe.

Så glad, at han fra en tidlig alder har været blandt egnens bedste, men her stopper historien ikke.

Han har nemlig udviklet sig til at være ikke kun Viborgs løbekonge, men til at være en af landets absolut bedste løbere med et væld af DM-titler på mange forskellige distancer.

Senest toppede han en i forvejen imponerende karriere ved at løbe den næsthurtigste danske maratontid nogensinde, hvilket samtidig betød, at han klarede OL-kravet og dermed blot er formaliteter fra at være kvalificeret til OL i Tokyo til sommer.

Men en OL-deltagelse er ikke nogen billig fornøjelse. Allerede nu får Thijs Nijhuis en del støtte fra Viborg Atletik og Motion og flere lokale sponsorer, men for at give ham så optimale forberedelsesmuligheder frem mod OL som overhovedet muligt, så vil Viborg Atletik og Motion nu prøve at skaffe yderligere midler til Thijs Nijhuis.

Oprindeligt var tanken, at klubben blot ville lave en klubaften, hvor Thijs Nijhuis skulle fortælle sin historie til de øvrige medlemmer af klubben. Men med en OL-udtagelse på trapperne bliver det nu til et større arrangement, hvor alle er velkomne.

- Vi synes, at det var oplagt at prøve at gøre det lidt større, når han nu klarede sig så godt og står til at skulle til OL. Det er langtfra gratis at forberede sig, så man kan gøre det godt ved OL, så vi håber, at vi kan samle nogle penge, som skal gå til hans træningsophold og nogle af de løb, som han nu skal til frem mod OL - og hjælpe ham mod målet om at forbedre den danske rekord på maraton, siger Kirstine Bach Storgaard fra Viborg Atletik og Motion.

Så i stedet for et arrangement i klubhuset hos Viborg Atletik og Motion bliver det i stedet i festsalen på Viborg Katedralskole. Det finder sted den 1. april klokken 19.00 - og her vil Thijs Nijhuis fortælle sin historie om rejsen fra talentfuld lokal løber til den største scene atleter kan nå at optræde på.

Der tages entré til arrangementet, hvor sportsredaktør Danni Kristensen interviewer løberen om den lange og imponerende karriere.

- Arrangementet er åbent for alle, og der er allerede gang i tilmeldingerne. Og vi er rigtig glade for, at katedralskolen har valgt at bakke op ved at stille lokalerne til rådighed kvit og frit. For målet er, at vi ikke skal have udgifter på aftenen, så når man tilmelder sig kan man regne med, at alle pengene går til Thijs, siger Kirstine Bach Storgaard, som også kan fortælle, at klubben har flere andre små tiltag, som forhåbentlig kan hjælpe med at skaffe midler til Thijs Nijhuis.

Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Bronzealderens krigere

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nu kan du blive vaccineret mod corona-virus uden tidsbestilling i Viborg

Viborg For abonnenter

Plads til dobbelt så mange vandhunde efter 1. august: Viborg Svømmehal er klar til flere gæster efter nedlukning

Viborg

Landboforeninger i offensiven om vandplaner: Problemerne skal løses lokalt og i fællesskab

Sport For abonnenter

Viborg HK fik en kæmpesejr og et godt udbytte med hjem fra Tyskland

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Nederlaget til FCM var et sundt virkelighedstjek

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Trods styrt undervejs - Melanie fra Mønsted blev dansk mester

Rundt om Viborg For abonnenter

Opfordring fra naturfredningsforening: Fjern dæmningen og byg en bro

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Rundt om Viborg

Ny tilladelse: Gipsrester kan bruges som gødning på marker

Viborg For abonnenter

Efter megen snak om rå beton fik viborgenserne selv syn for sagen: Peak 12 blev godt modtaget af gæsterne

Viborg

Rigsretssag mod Støjberg medfører udskiftning i domkirken

Annonce