Annonce
Sport

Viborg Kommune åbner forsigtigt for brugen af idrætsanlæg

De lokale idrætsanlæg, som eksempelvis Viborg Atletikstadion, må nu igen benyttes af foreninger. Det skal dog ske med forsigtighed og efter myndighedernes anbefalinger. Arkivfoto: Morten Dueholm
Det er igen tilladt for foreninger at benytte Viborg Kommunes idrætsanlæg. Åbningen sker dog med stor forsigtighed, og alle myndighedernes anbefalinger skal følges.
Annonce

Viborg: Det er nu igen tilladt for de lokale foreninger at benytte sig af de kommunale idrætsanlæg rundt om i Viborg Kommune.

Det skriver Viborg Kommune og Viborg Idrætsråd i en samlet udmelding på idrætsrådets hjemmeside.

I meddelelsen fremgår det, at åbningen sker som følge af de nye anbefalinger fra DGI og DIF. Og derfor handler det stadig kun om idrætter uden tæt fysisk kontakt mellem medlemmerne. Generelt opfordres de lokale foreninger til at følge de anbefalinger, som de enkelte sportsgrenes specialforbund har udstukket.

- Specielt i forhold til fodbold kan oplyses, at DBU fortsat anbefaler, at fodboldklubber ikke åbner op for fodboldtræning, da det vil være vanskeligt, at der ikke er samlet mere end 10 personer på en fodboldbane, og at spillere ikke har kropskontakt. Viborg Kommune og Viborg Idrætsråd forventer naturligvis, at alle kommunens fodboldklubber følger denne anbefaling, står der.

Brugen af idrætsanlæggene skal stadig følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Det vil sige, at der fortsat blot må være forsamlet 10 personer, at der skal holdes en afstand på to meter, at der skal være opmærksomhed på håndhygiejne, at der skal hostes eller nyses i albuen, at man skal blive hjemme, hvis man har de mindste symptomer, og at man benytter personlige rekvisitter til idrætsaktiviteten eller sørger for grundig rengøring efter brug.

Toiletter og omklædningsrum er fortsat lukkede. Derfor er anbefalingen stadig, at man skal møde omklædt og forlade området hurtigt efter endt spil eller træning.

Desuden påpeger Viborg Kommune og Viborg Idrætsråd, at skoler og daginstitutioner har fortrinsret til de kommunale anlæg i perioden fra klokken 8 til 15.

- Der er hermed skabt grundlag for en forsigtig genoptagelse af udendørs idrætsaktiviteter, hvilket naturligvis er meget positivt. Det er dog fortsat helt afgørende, at alle følger myndighedernes anbefalinger. Dermed kan vi sammen sikre grundlaget for, at endnu flere foreningsaktiviteter kan komme i gang igen snarest, skriver idrætsrådet og kommunen i den samlede meddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Bach Gruppen anmelder tidligere ansatte til politiet: - Det er svært at sætte ord på, hvor rystede vi er

Annonce