Annonce
Viborg

Viborg Kommune: Det gamle rådhus er - ikke - i forfald

Den smukke bygning er præget af tidens tand. Foto: Louis Schmidt-Lund
Det gamle rådhus' mursten, der efterhånden er mere grønne end røde, er ikke et tegn på forfald. Det er en reparationsopgave, der som så mange andre ting har været udskudt på grund af corona.
Annonce

Viborg: Den 26. juli bragte folkebladet en artikel om det gamle rådhus på Stænderpladsen under overskriften "Forfald præger det gamle rådhus: Brudepar mødes af griseri".

Det blev beskrevet, hvordan ikke bare en lille smule - men meget - grønt havde fundet vej mellem stenene, og hvordan mos og alger var krøbet op ad søjlerne, der markerer indgangen til bygningen.

Dengang var det ikke muligt at få en kommentar fra kommunen om det snavs, der møder brudepar. Men det er det nu. Og svaret fra Claus Gråkjær, der er bygningskonstruktør i Teknik- og miljøforvaltningen, er rimelig enkelt:

- Vores vurdering er, at bygningen ikke er i forfald.


Murværket ved bunden af søjlerne i indgangsfacaden, som i sommerens løb er blevet påpeget som værende i forfald, er en reparationsopgave, som blev bestilt for et halvt år siden.

Claus Gråkjær, Viborg Kommune


Han uddyber, at hele bygningen fik skiftet tag for få år siden, og at flere af vinduerne indenfor de seneste år er blevet malerbehandlet.

- Murværket ved bunden af søjlerne i indgangsfacaden, som i sommerens løb er blevet påpeget som værende i forfald, er en reparationsopgave, som blev bestilt for et halvt år siden, fortæller han og fortsætter:

- Med respekt for byggestilen har vi bedt en entreprenør afsøge markedet for genbrugssten til udbedringsarbejdet, hvilket desværre ikke er lykkedes. Derfor er der blevet bestilt special-producerede mursten.

Som så meget andet er produktionen af disse blevet udskudt på grund af corona-krisen. Men forventningen er, at arbejdet vil blive udført i løbet af sensommeren eller efteråret.

Det er ikke forfald, men en opgave for reparation, siger Viborg Kommune. Foto: Louis Schmidt-Lund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce