Annonce
Viborg

Viborg Kommune forlænger kontrakt med TUBA

Viborg Kommune og TUBA har indgået en ny samarbejdsaftale for de kommende fire år.
TUBA - der hjælper børn fra misbrugshjem - får atter støtte fra Viborg Kommune. Et vigtigt og godt tilbud til børn i en svær situation, mener udvalgsformand.

Viborg: TUBA oprettede for fem år siden en afdeling i Viborg.

Viborg Kommune har i en årrække haft en samarbejdsaftale med TUBA, og den aftale har børne- og ungdomsudvalget og social- og sundhedsudvalget besluttet sig for at forlænge.

TUBA står for "Terapi og rådgivning for Unge, som er Børn af Alkohol- og stofmisbrugere". Den er en selvejende institution under Blå Kors i Danmark.

- TUBA har et godt tilbud til børn og unge, der står i en vanskelig situation, og det vil vi gerne have i Viborg Kommune, siger formanden for børne- og ungdomsudvalget i Viborg Kommune, socialdemokraten Per Møller Jensen.

Aftalen indbærer blandt andet at TUBA i alt årligt frem til 2024 vil modtage cirka 1,3 millioner kroner. 900.000 kroner skal findes inden for social- og sundhedsområdet, mens de resterende 400.000 kroner vil komme fra børn- og ungeområdet.

Der regnes med, at der årligt hjælpes omkring 80 unge fra kommunen.

Glæde

TUBA glæder sig over, at Viborg fører samarbejdet videre de næste fire år.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med Viborg Kommune, og vi er utroligt glade for, at vi får mulighed for at fortsætte vores arbejde med at hjælpe unge fra familier med misbrug i Viborg Kommune de næste fire år.

- Det kan være rigtigt svært at få etableret et godt ungdoms- og voksenliv, hvis man er vokset op i en familie med misbrug, og derfor er det så vigtigt, at der fortsat er hjælp at hente til den gruppe af unge også i Viborg Kommune, siger TUBA's landsformand Henrik Appel.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce