Annonce
Sport

Viborg-løber efter VM i cross: Sportsligt var det en sløj omgang

VM i cross var en kæmpe begivenhed i Aarhus. Feltet var også uhyrligt stærkt, hvilket Thijs Nijhuis fik at mærke. Foto: Aleksandra Szmigiel/Scanpix
Thijs Nijhuis var glad for begivenheden, men sportsligt kunne han ikke bruge VM i cross til særligt meget.

Aarhus: Thijs Nijhuis fra Viborg Atletik og Motion havde glædet sig helt vildt til at deltage ved VM i cross, som lørdag blev afviklet i Aarhus.

Og selve eventen var også en stor oplevelse, men sportsligt blev VM langt fra nogen fornøjelse for Viborg-løberen.

- Det var en fed event. Der var så mange venner fra studiet her i byen og også rigtig mange fra Viborg, der var kørt hertil for at kigge. Så det var fedt. Men sportsligt var det godt nok en sløj omgang, sagde Thijs Nijhuis, som ellers havde været på træningslejr i Kenya og følte sig i rigtig god form.

Men på VM-ruten kom han bare ud for noget, som han ikke bryder sig ret meget om.

- Min styrke er langtfra at løbe stejlt opad eller stejlt nedad. Det er det, som jeg er allerdårligst til som løber, og jeg har aldrig rigtig haft brug for det indtil nu. Og det magtede jeg bare ikke godt nok.

- Så jeg er lidt ærgerlig over, at jeg viste mig frem på den her måde på en dag, som ellers skulle have været en af de store i min karriere. Jeg vil jo gerne vise, at jeg er god til min sport, men jeg følte mig lidt håbløs i dag, sagde Thijs Nijhuis, som endte som nummer 116 ud af de 143 startende.

- Så der var da trods alt nogle bag mig, sagde Thijs Nijhuis.

Han vil dog ikke bruge al for lang tid på at ærgre sig.

- Ruten var ekstrem, så løbemæssigt kan jeg ikke bruge det her til noget. Jeg kan bruge det til noget, at begivenheden var i verdensklasse, og at mange heppede på mig. Men fremadrettet kan jeg ikke bruge det til noget, så jeg gider ikke gå og surmule over det, sagde han.

Viborg Atletik og Motion var også repræsenteret ved Alexander Tengblad Nicolaisen i U20-løbet. Han udgik undervejs med en skade. Mie Gam var med hos U20-pigerne og havde et hårdt, men fornuftigt løb, hvor hun også endte i den tunge ende.

Annonce
Thijs Nijhuis bryder sig ikke om bakker - og dem var der mange af på VM-ruten. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Løbestart: Så er Avis-maraton i gang

Viborg

Idolplakater kan være værdifulde

Leder

Lærte I da slet ikke noget af Unoden?

Viborg FF

Masser af arbejde til sportschefen: Prøvespillere vender hjem til Viborg uden kontrakt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];