Annonce
Sport

Viborg-løber endte i den tunge ende - men fik brugbar erfaring med sig hjem

Alexander Tengblad Nikolaisen endte i den tunge ende ved U20-EM. Arkivfoto: Morten Pedersen
Alexander Tengblad Nikolaisen levede ikke helt op til sine egne forventninger ved U20-EM, men erfaringen fra mesterskabet var alligevel meget brugbar.

Borås: U20-EM blev ikke helt den resultatmæssige optur, som Viborg Atletik og Motions Alexander Tengblad Nikolaisen havde håbet på.

På forhånd var Alexander Tengblad Nikolaisen klar over, at han ikke kunne løbe op med 5000 meter-feltets allerhurtigste, som stillede op med personlige rekorder, der var langt hurtigere end de 14.36, som Viborg-løberen kunne præstere.

Allerede tidligt i løbet placerede Alexander Tengblad sig også i den tunge ende af feltet, og her blev han. Der var ikke engang løbet fem minutter, da Viborg-løberen sammen med flere andre måtte slippe den forreste del af feltet, som kæmpede om medaljerne, mens de bageste kæmpede deres egne kampe.

Alexander Tengblad var feltets yngste, men han formåede at få distanceret fem af sine konkurrenter i det 21 mand store felt, men han kunne ikke helt leve op til de forventninger om en personlig rekord og en tid på omkring 14.30, som landstræneren havde nævnt på forhånd.

I et kraftigt svensk regnvejr kom han i mål som nummer 16 i tiden 14.49.85.

- Det var under, hvad jeg kunne og burde have præsteret, så jeg er lidt ærgerlig. Men når det er sagt, så havde jeg jo ikke forventet en top 5-placering, men gik bare efter at sætte en god tid, men det opnåede jeg så ikke af forskellige årsager, sagde den 18-årige Viborg-løber, som pegede på, at det kraftige regnvejr og en til tider strid blæst spillede ind, ligesom han i flere omgange kom til at løbe for alene mellem de to bageste grupper af løbere, hvilket kostede tid og kræfter.

Annonce

Oplevelse i banken

På trods af det ikke helt tilfredsstillende resultat, så er det altid specielt at stille op for Danmark ved et stort internationalt mesterskab.

- Det er bare fantastisk. Der har været nogle fede rammer, og jeg har fået lov til at møde atleter på et meget højt niveau, og det er rigtig fint, da det giver motivation til at komme hjem og træne, så jeg kan gøre det bedre næste gang, sagde han.

I feltet var der løbere, som havde personlige rekorder på godt 45 sekunder hurtigere end Alexander Tengblad, og dermed kunne han ved selvsyn konstatere, hvor langt der er til de absolut bedst.

- Det virker lidt vildt, at jeg kommer fra Viborg og får lov til at komme op og løbe mod nogle, som løber så stærkt. Men jeg kunne se og mærke, at det ikke var hårdt de første to-tre kilometer, så jeg føler, at jeg hører til på den bane - jeg mangler bare lige et niveau mere, hvis jeg skal helt med frem, sagde han.

Han har prøvet at repræsentere Danmark et par gange før, og erfaringerne og oplevelserne er værd at samle på.

- Der er to ting i det. Før det første er det en fed en på opleveren. For det andet, så bliver jeg bedre for hver gang. Jeg lærer noget uanset om jeg løber godt eller skidt. Og faktisk lærer jeg faktisk mest, når det går knap så godt. Og jeg er sikker på, at de her oplevelser giver noget, når jeg forhåbentlig står i en seniorfinale ved EM og har prøvet så hurtige felter mange gange, sagde han.

Alexander Tengblad har egentlig 1500 meter som sin foretrukne distance, og han håber, at han kan nå et par konkurrencer på den distance i løbet af sommeren.

- Der kommer et ungdoms-DM, og her vil jeg helst have mindst en guldmedalje med hjem, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce