Annonce
Sport

Viborg-løbere næstbedst blandt danskerne til EM i cross

Mie Gam og Thijs Nijhuis fra Viborg AM repræsenterede Danmark ved EM i cross i Portugal. Arkivfoto.
Thijs Nijhuis og Mie Gam fra Viborg AM deltog søndag i EM i cross, og de sluttede begge som næstbedste dansker i deres løb.
Annonce

Lissabon: To løbere fra Viborg AM, Thijs Nijhuis og Mie Gam, deltog søndag i europamesterskabet i cross (terrænløb), som fandt sted i Portugals hovedstad Lissabon. Også Elias Shifris var udtaget, men han havde valgt at melde fra for at fokusere på den kommende banesæson.

Thijs Nijhuis, som har ambitioner om at komme med til OL 2020 på maratondistancen, skulle "kun" løbe 10,225 kilometer til EM i cross, men til gengæld foregik det i kuperet terræn og primært på græs.

Det lykkedes Thijs Nijhuis at komme i mål som næstbedste danske hos seniorherrerne, hvor det blev til en 59. plads i tiden 32.48. Vinden blev svenskeren Robel Fsiha, som er født i det østafrikanske land Eritrea. Han var 2 minutter og 49 sekunder hurtigere end Nijhuis. 82 løbere gennemførte.

Mie Gam stillede op i kvindernes U20-løb, og hun var også den næsthurtigste dansker i feltet. På de 4,225 kilometer blev Mie Gam nummer 71 ud af de 93 løbere, som kom i mål. Viborg-løberen var 2.04 efter vinderen, Nadia Battochetti fra Italien. Bedste dansker blev Laura Valgreen fra Odense GF på en flot 14. plads.

Danmarks i særklasse bedste løber på kvindesiden, Anna Emilie Møller, forsvarede på fornemste vis sin EM-titel hos U23-kvinderne. Sidste år vandt hun ved en margin på to sekunder, men denne gang var hun fuldstændig suveræn og slog nummer to med 39 sekunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder ser ingen let løsning på Trappetorvs-ballade: Man kan højst flytte problemet et andet sted hen

Viborg HK For abonnenter

2020 har været det værste år nogensinde - men forlængelse giver skadet stregspiller grønt fremtidshåb

Annonce