Annonce
Viborg

Viborg ligger nummer ét i Midtjylland: Regionsmester i sikker trafik

På vejene i Viborg Kommune kan man føle sig en smule mere sikker end på øvrige veje i Region Midtjylland. Arkivfoto: Morten Pedersen
Med 80 ud af 100 mulige point i årets udgave af Kommunernes Trafiktest er Viborg den kommune i Region Midtjylland, der er bedst til at arbejde med børns og unges trafiksikkerhed.

Viborg: Vi er gode til mange ting her i Viborg Kommune, men et af de områder, hvor vores kommune ligger helt i top, er tilsyneladende med hensyn til trafiksikkerhed.

Sådan er det i hvert fald, hvis man skal tro resultatet af årets udgave af Kommunernes Trafiktest. Her ligger Viborg Kommune nemlig helt alene i toppen i Region Midtjylland.

Det er 11. år i træk, at Viborg Kommune deltager i den landsdækkende test, og det flotte resultat glæder kommunens formand for børne- og ungeudvalget.

Annonce

- Én af vores styrker, når vi arbejder med børns og unges trafiksikkerhed i Viborg Kommune, er, at vi samarbejder - både på tværs internt i kommunen og med eksterne parter. Og det bliver vi belønnet for i testen, og det er glædeligt at se, at vi for andet år i træk gør os fortjent til en guldhjelm, siger udvalgsformanden Per Møller Jensen (S).

En guldhjelm tildeles de kommuner, som i testen scorer 80 point eller derover.

Viborg er den kommune i Region Midt, som er bedst, hvad angår sikker trafik. Illustration: Viborg Kommune

Et stykke vej til landstoppen

Kommunernes Trafiktest er en årlig test, der sætter fokus på kommunernes indsatser for at skabe sikker trafik for børn og unge. I år deltog 94 kommuner i testen, som afvikles af Rådet for Sikker Trafik, og det er nu andet år i træk, at Viborg Kommune får en guldhjelm.

Viborg Kommune har en målsætning om, at 85 procent af borgerne er fysik aktive i 2025, og aktiv transport er et af midlerne til at nå målet, lyder det fra Per Møller Jensen.

- Når vi klæder børn og unge på til at gebærde sig sikkert i trafikken, giver vi samtidig forældre og børn en gulerod til at droppe bilen til og fra skole. Det giver en mere sikker skolevej og friskere børn, der er klar til at gå skoledagen i møde, siger han.

Nok ligger Viborg Kommune helt i top i testen i Region Midtjylland, men hvis man kigger lidt bredere på resultaterne i resten af landet, er der stadig et stykke trafiksikker vej endnu.

Hvor Viborg høstede 80 ud af 100 point, fik landets topscorer, Aabenraa Kommune, intet mindre end 97 point i trafiktesten. I den anden ende af skalaen ligger Viborgs vestlige nabokommune, Holstebro, med blot 39 point.

Kommunens Trafiktest måler blandt andet på trafikundervisning for udskoling, mellemtrin og indskoling, lokalt samarbejde mellem skoler, politi og kommunens forvaltninger samt indsatser for at understøtte skolernes trafikpolitikker.

Trafiksikkerhed på skoleskemaet

Skoler i Viborg Kommune deltager løbende i landsdækkende og lokale kampagner med fokus på cyklen som aktivt transportmiddel. Her er nogle af kampagnerne:

  • 'Vær Frisk - Hop på Cyklen'. En lokal kampagne - to animationsfilm som gentagne gange er blevet brugt til at gøre børn og forældre opmærksomme på at benytte aktiv transport.
  • ABC-kampagne. En kampagne fra Cyklistforbundet hvor næsten alle skoler i Viborg Kommune deltager. Børn skal cykle mest muligt til og fra skole i 14 dage i september.
  • 'Vi kan cykle'. Kommunens børnehuse deltager i kampagnen fra Cyklistforbundet, som handler om at bruge cykelleg til at øve cykelfærdighederne på en sjov måde.
  • 'Bøn på vej / Teenager i trafikken' - som handler om trafiksikkerhed for primært ind- og udskolingen.
Annonce
Viborg For abonnenter

75-årige Karl Erik ryster og skal til undersøgelse på hospitalet - men to ugers forsøg på at få kontakt med Patientkontoret har været forgæves

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tidsplan er klar: Nu river Bach Gruppen Vesterbro Torv ned

Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Debat

Høje bygninger kaster altid lange skygger

Rundt om Viborg

Lystfiskere er bekymrede: Karup Å er misfarvet af okker

Debat

Det er vores forbandede pligt at lytte – især til dem der ikke råber højt

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: Stor spænding i begge ender af tabellen

Alarm 112

Tyv stjal salmiakspiritus i Føtex

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Leder For abonnenter

Vesterbro Torv: Så siger vi snart farvel til ruinen!

Viborg FF For abonnenter

Viborg FF spillede solid reservekamp mod Hobro - U19-bomber og erfaren Viborg-dreng sprang i øjnene

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Annonce