Annonce
Viborg

Viborg Museum får kvalitetstjek næste år: - Vi har jo kun ambition om at gøre tingene så godt som muligt

Viborg Museum nye udstilling i den Gamle Vestre Landsret er ikke åbnet endnu, men det betyder ikke, at Slots- og Kulturstyrelsen ikke kan vurdere kvaliteten af museets arbejde, der også tæller blandt andet forskning og arkæologi. Arkivfoto: Emma Haas
Næste år laver Slots- og Kulturstyrelsen en kvalitetsvurdering af 12 museer i hele landet, og ét af dem er Viborg Museum. Museumschefen kalder det "en kærkommen lejlighed til at få tjekket op på, om vi gør tingene ordentligt".
Annonce

Viborg: Hvert år tager Slots- og Kulturstyrelsen på besigtigelse på en række statsanerkendte museer landet over, og næste år er det blandt andet Viborg Museum, der skal have et kvalitetstjek.

Der er ikke noget ballade, som enhedschef i styrelsen, Ole Winther, siger. Det er simpelthen bare fordi, det var ved at være tid til en ny kvalitetsvurdering, siden styrelsen sidst var på besøg i 2008, og man sigter efter et besøg hvert 10. år.

- Og så er Viborg Museum jo i gang med en stor ombygning, som vi er spændt på at følge og finde ud af hvordan går, siger Ole Winther.

Formålet med en kvalitetsvurdering er dels at sikre, at museerne overholder kravene og forpligtelserne i museumsloven, og dels at støtte op om en konstruktiv og udbytterig udvikling af museerne.

På baggrund af det, enhedschefen kalder "museets selvangivelse" - altså en række tal for aktivitet, forskning, arkæologisk arbejde og så videre - mødes styrelsen med kommunen og museet og taler om, hvordan det hele er gået, og hvor det går henad.

- Vi forsøger at bruge et bagudrettet blik til at se fremad, siger Ole Winther.

Annonce

Kærkomment

Det er første gang i Brian Wiborgs tid som museumschef, at styrelsen kommer forbi til kvalitetstjek. Det er ikke noget, man ser frem til som sådan, men han kalder det en "kærkommen lejlighed til at få tjekket op på, om vi gør tingene ordentligt".

- Vi har jo kun ambition om at gøre tingene så godt som muligt, så vi går ind til det med åbent sind, siger han og tilføjer:

- Det er en rigtig god mulighed for os for at se, om vi skal skrue op for noget, og om der er noget, der lider under manglende ressourcer eller opmærksomhed. Og så må vi jo kigge på det.


Det er en rigtig god mulighed for os for at se, om vi skal skrue op for noget, og om der er noget, der lider under manglende ressourcer eller opmærksomhed. Og så må vi jo kigge på det.

Brian Wiborg, chef for Viborg Museum


Besøget kommer helt konkret til at foregå i slutningen af januar næste år. Og når Slots- og Kulturstyrelsens museumskonsulenter har været på besigtigelse, udkommer der mellem to og tre måneder efter en rapport tilgængelig for alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - snart skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Alarm 112 For abonnenter

Tiltalt for bordelrøveri: - Han rettede pistolen mod hendes hoved, og hun faldt ned på knæ

Annonce