Annonce
Viborg

Viborg-overlæger: Har direktionen sine egne visioner?

Har direktionen sine egne visioner for sygehusstrukturen i regionen - uafhængigt af politikerne? spørger overlægerne. Arkivfoto

Overlægerådene ved Hospitalsenhed Midt kalder direktionens fyring af sygehusledelsen for kritisk. Og spørger, om direktionen har afstemt sine visioner for sygehusstrukturen med regionsrådets medlemmer.

Viborg: "Parterne ser forskelligt på strategisk ledelse og udviklingen af sundhedsvæsenet i Region Midtjylland".

Det er indtil nu den eneste forklaring, der er kommet fra regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen og koncerndirektør Ole Thomsen på, at de for en uge siden afskedigede hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og chefsygeplejerske Tove Kristensen på gråt papir.

"Den forklaring tyder på, at direktionen ikke accepterer, at der findes andre synspunkter på disse emner end direktionens egne," skriver overlægerådene ved Hospitalsenhed Midt i en henvendelse til regionsrådets 41 medlemmer.

Timingen i fyringerne, som finder sted midt i en sparerunde, og mens stillingen som cheflæge er ubesat, kalder overlægerne for kritisk for hospitalet.

Videre spørger overlægerne, hvad det er for en ledelsesmæssig strategi og vision for Region Midtjyllands sundhedsvæsen, som direktionen henviser til i sin forklaring på fyringerne. Har direktionen sit eget visionspapir - og er det afstemt med regionsrådet? spørger overlægerne videre i henvendelsen til de folkevalgte.

Politikernes ansvar

"Direktionen har magtbeføjelser til at udføre personalepolitik, herunder fyringer. Set i lyset af de alvorlige konsekvenser, som fyringerne har, er vi forundrede over, at direktionen ikke forinden vælger at afstemme deres påtænkte handlinger med bestyrelsen: regionsrådet."

"Regionsrådet er den demokratisk valgte bestyrelse, som har det ledelsesmæssige ansvar for regionen. Vi mener, at regionsrådet skal sikre, at direktionens ledelsesstrategi og visioner for fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland er i overensstemmelse med det politisk vedtagne," fastslår overlægerne blandt andet i deres henvendelse til politikerne.

Annonce
Sport For abonnenter

Se videoanalyse og genlæs livebloggen: Viborg HK i total opløsning fik store stryg af lokalrival i første kamp om bronzen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Endelig hjemme: Nytorv duede ikke

Kultur For abonnenter

Marie er født, opvokset og bor stadig i Viborg: - Jeg har bare aldrig haft et behov for at komme væk

Alarm 112

Gasbrænder - igen-igen

Navne

Årets ærespris går til en flok, som hjælper tusinder gennem en livskrise

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Viborg

Togbus, aflysninger og ventetid: Langvarigt sporarbejde går ind i den sidste fase - få overblikket her

Sport For abonnenter

Hendes Viborg HK-farvel kommer nærmere: - Jeg har tit prøvet at skubbe det væk og sige, at det først er om lang tid, men det er det ikke længere

Alarm 112

Salgsklar hash lå pakket i 34 små sølvpapirkugler: Politiet slog til mod hashpusher i midtbyen

Viborg

Der blev sagt nej: Sagsøgte i geotermi-skandalen får ikke sagen prøvet ved Højesteret

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Rundt om Viborg

Spænding inden genåbning på søndag: Lokalt kulturtilbud forsøger sig for første gang efter to års corona-pause

Debat For abonnenter

Vigtige spørgsmål til dit lokale fjernvarmeværk!

Viborg FF

Jubel på Hald Ege Efterskole - fodboldhold hentede skolens første DM-titel nogensinde

Annonce